Chelsea ja Liverpool kärsivät shokkitappiot kotiotteluissaan

valioliiga

Chelsealle shokkitappio kotonaan

Lauantain Valioliigaotteluissa nähtiin pari erikoista tulosta. Ailahtelevaa alkukautta pelaava Chelsea kohtasi Crystal Palacen yhdessä Lontoon derbyistä Stamford Bridgellä.

Ensimmäinen jakso päättyi 0-0. Toisella jaksolla Chelsea piti tehottomasti palloa ja Crystal Palace iski vastaan. Pelikellon pyörähtäessä 65. peliminuutille vaihdosta kentälle tullut Yannick Bolasie syötti vasemmalta laidalta takaviistoon ja ensimmäisen laukauksensa kimmotessa omaan jalkaansa sai Bakary Sako helpon työn upottaa pallo ohi voimattoman Thibaut Courtoisin.

79. minuutilla Chelseaan kesällä siirtynyt Falcao teki hienon syöksypuskun Pedron keskitykseen ja pallo painui upeasti taistelleen Palace-alakerran taakse verkon perukoille.

Parin minuutin päästä Palace hyökkäsi jälleen. Pallo kierrätettiin isänsä viimeviikkoisesta kuolemasta toipuvalle Bolasielle, joka veti Kurt Zouman laitaan. Hetken tyypilliseen tapaansa kikkailtuaan Bolasie keskitti upean leivoksen maalille, jonka Sako jatkoi takaa tulevalle Joel Wardille. Ward teki mikakottilamaisen syöksypuskun ja nikkasi pallon toistamiseen Chelsean maaliin.

Chelsea myllytti loppuhetket, mutta tuloksetta. Palacen puolustuksen muoto pysyi kasassa ja kentän hahmoja oli kapteeni Damien Delaney, joka laittoi henkensä uhallakin kehoa likoon. Urheasti puolustanut Delaney blokkasi useita vaarallisia laukauksia. Palacelle kelpasi maukas vierasvoitto ja paikallisvihollisen kriisi sen kuin syvenee.

Ottelun huippuhetket

Liverpool ja West Ham iskivät yhteen Anfieldillä

West Ham yllätti Liverpoolin salama-alullaan. Vasta kolmas peliminuutti oli menossa kun Aaron Cresswellin syöttö/epäonnistunut laukaus löysi keskellä Liverpoolin boksia olleen Manuel Lanzinin. Miehellä oli helppo työ ohjata pallo maaliin.

Liverpooliilla oli joitain hyviä laukauksia ja kohuhankinta Roberto Firmino ampui viheltävän kudin suoraan West Ham-maalin pystypuuhun.

29. minuutilla Liverpoolin murheet saivat jatkoa. Toppari Dejan Lovren sekoili päätyrajalla, jonka seurauksena Lanzini ryösti pallon miehen jalasta ja pääsi nousemaan vaarallisesti laatikkoon. Pallo ajautui Mark Noblelle, joka ampui oppikirjamaisen laukauksen alanurkkaan ja vei kipparoimansa miehistön 2-0 taukojohtoon.

Toisella jaksolla Liverpool sai lisää kylmää vettä niskaansa. Brassitaituri Philippe Coutinho liukui huolimattomasti kohden Dimitri Payetia ja rappasi miehen kumoon. Seurauksena oli punainen kortti ja Coutinho pihalle. Ottelun loppupuolella West Ham sai myös suoran punaisen, kun kapteeni-Noble liukui napit edellä kaksintaisteluun.

Lopun kosmetiikasta vastasi Diafra Sakho, joka sijoitti pallon 90+2 minuutilla varmistaen uskomattoman 3-0 vierasvoiton West Hamille.