Bundesliiga valloittaa televisiomaailmaa – näkyy kohta miltein kaikkialla

Reutersin tietojen mukaan liiga on sopinut viisivuotisen sopimuksen 21st Century Foxin kanssa, ja sen on tarkoitus alkaa kaudesta 2015-2016 .

Liigan otteluita voi silloin katsoa pohjois- sekä latinalaisessa Amerikassa, suurimmassa osassa Aasiaa ja valikoiduissa Euroopan maissa. Liigan toimitusjohtaja Christian Seifertin mukaan nämä sopimukset ovat merkki siitä, että Bundesliiga on yksi vakavasti otettava urheilumedia.

”Yhteistyö kansainvälisen kumppanin kanssa antaa saksalaiselle ammattijalkapalloilulle uusia mahdollisuuksia globaaliin kasvuun ja tavoittavuuteen lähtitulevaisuudessa”, sanoi Seifert Reutersille.

Saksan jalkapalloliiga (The DFL) ansaitsee tällä hetkellä noin 70 miljoonaa euroa kansainvälisistä televisio-oikeuksista, ja uusi Foxin kanssa sovittu yhteistyö kattaa yhteensä 80 potentiaalista jalkapallomaata. DFL onkin arvioinut tuplaavansa tulonsa televisio-oikeuksista jo seuraavalla lupamyyntikaudella.

”Bundesliiga on kehittynyt yhdeksi johtavista jalkapalloliigoista. Odotamme innolla yhteistyötä, ja olemme varmoja että Bundesliiga tulee saavuttamaan suuren yleisön.”, kommentoi Foxin varatoimitusjohtaja James Murdoch.