Bosnia ja Hertsegovina kaatoi Huuhkajat maalirikkaassa ottelussa

Suomen maajoukkueen kesäkuun otteluruuhkan neljäs ja viimeinen ottelu Nations Leaguessa päättyi tappioon tiistai-iltana.

Bosnia ja Hertsegovina voitti Suomen numeroin 3-2 (2-2) Bilino Polje Stadiumilla, Zenicassa, Nations Leaguen B-liigan 4-lohkossa tiistai-iltana.

Suomen avauksessa oli peräti kahdeksan muutosta edelliseen otteluun. Bosnia ja Hertsegovina jyräsi mielin määrin alussa, ja pääsikin nopeasti johtoon Miralem Pjanicin rankkarimaalila 5. minuutilla. Suomen kannalta näytti todella haastavalta, mutta sitten alkoikin verkko heilua toisessa päässä.

Lucas Lingman, Teemu Pukki ja Benjamin Källman juonivat nopeaan tahtiin kaksi maalia. Ensin Pukki tasoitti 10. minuutilla ja sitten Källman vei Suomen 1-2-johtoon 18. minuutilla.

Avausjakson maali-ilottelu jatkui 29. minuutilla, kun Pjanic jakeli loisteliaan syötön ja ykköstähti Edin Dzeko laittoi pallon reppuun, 2-2. Näissä numeroissa mentiin tauolle.

Dzeko ratkaisee toisella jaksolla

Suomi tuli toiselle jaksolle varsin hyvällä liikkeellä. Pukki oli lähellä viedä Suomen johtoon 55. minuutilla, mutta laukaus meni ohi. Ja harmittavasti vain pari minuuttia myöhemmin Dzeko laukoi 3-2-johtomaalin.

Loistovireessä ollut Pukki jakeli Ilmari Niskaselle avopaikan, mutta laukaus meni ohi. Tuon parempaa tasoituspaikkaa ei Suomi enää saanut, joten Bosnia ja Hertsegovinalle kotivoitto.

Lohkon toisessa ottelussa Montenegro yllätti vieraissa Romanian numeroin 0-3. Stefan Mugosa teki kaikki kolme maalia.

Neljän ottelun jälkeen lohkon kärjessä on Bosnia ja Hertsegovina (8 pistettä). Toisena on Montenegro (7 pistettä), kolmantena Suomi (4 pistettä) ja jumbona Romania (3 pistettä). Seuraavat ottelut pelataan syyskuussa.