Benjamin Källman osui sunnuntaina Rosenborgin verkkoon.

Benjamin Källman viimeisteli kauden kolmannen maalinsa, kun Viking Stavanger ja Rosenborg pelasivat 2-2 tasapelin sunnuntaina. Neljän suomalaisen Tromsø sen sijaan uhkaan tipahtaa sarjatasoa alemmaksi.

Källmanin maali vei Stavangerin 2-1 johtoon ottelun 42. minuutilla. Voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt, sillä suurseura Rosenborg kiri vielä tasoihin Alexander Söderlundin toisen jakson osumalla.

Huuhkajissakin debytoineen Källmanin edustama Stavanger on Norjan Elitserienissä viidennellä sijalla, kun sarjaa on pelaamatta vielä yksi kierros. Tuon ottelun lisäksi Stavangerilla on edessään vielä 8. joulukuuta pelattava cup-finaali, jossa se kohtaa Haugesundin.

Jos video ei aukea, niin voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

Tromsø valuu kohti karsintoja

Norjan pääsarjan todellinen suomalaisjoukkue on Tromsø IL. Joukkueen valmentajana toimii Simo Valakari ja pelaajistoa tähdittävät Onni Valakari, Robert Taylor sekä Juha Pirinen. Suomalaisista nuorempi Valakari nousi sunnuntaina epäonnen soturin rooliin. Valakari hukkasi pilkun ottelun toisella jaksolla, kun Tromsø hävisi ODD:lle maalein 1-2.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Tromsø on sarjassa kolmanneksi viimeisenä, eli karsijan paikalla. Suorien putoajien paikkoja miehittävät Ranheim ja Mjøndalen ovat suomalaisten edustamasta seurasta vain kahden pisteen päässä, mutta ylöspäin on vielä lyhyempi matka. Tromsø on nimittäin tasapisteissä niin Sparsborgin, Strømsgodsetin kuin Lillestrøminkin kanssa, joten päätöskierroksella panokset ovat vähintäänkin suuret.