Uransa jo aiemmin lopettanut mutta paluun tolppien väliin tehnyt 40-vuotias konkarimaalivahti Ben Foster nousi otsikoihin Britteinsaarilla.

Wrexham AFC kaatoi kotikentällään Notts Countyn numeroin 3-2 (0-1) Englannin viidenneksi korkeimman sarjatason, National Leaguen, odotetussa kärkikamppailussa maanantaina.

Tällä kaudella National League on ollut kahden joukkueen dominointia. Wrexham ja Notts County ovat dominoineet sarjaa, mutta vain toinen joukkueista nousee suoraan. Toiseksi jäänyt joutuu jatkamaan otteluitaan nousukarsinnoissa.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee myös se, että Notts County on maailman toiseksi vanhin toiminnassa oleva ammattilaisseura (perustettu 1862). Ja Wrexham on maailman kolmanneksi vanhin (perustettu 1864).

Welcome to Wrexham

Hollywoodin suosikkinäyttelijä Ryan Reynolds sekä Rob McElhenney ostivat walesilaisseura Wrexhamin alkuvuodesta 2021. Welcome to Wrexham -dokumenttisarja pyörii Disney+:ssa.

Ja jotta tarina olisi uskottava, on suurimpana toiveena ja tavoitteena nousu Kakkosliigaan tulevaksi kaudeksi.

Maanantain ottelussa nähtiin draamaa. Ensin 75. minuutilla Notts Countyn Kyle Cameron tasoitti numeroiksi 2-2, mutta vain muutama minuutti myöhemmin Wrexhamin Elliott Lee painoi joukkueen 3–2-johtoon.

Ben Foster nousee sankariksi

Notts County sai kuitenkin lisäajan lopulla vielä rankkarin. Cedwyn Scott laukoi 97. minuutilla kovaa, mutta Wrexhamin konkarimaalivahti Ben Foster torjui upeasti, ja näin kolme pistettä Wrexhamille.

Pitkään Valioliigassa (muun muassa Manchester United ja West Bromwich Albion) mukana ollut 40-vuotias Foster lopetti uransa viime syksynä, mutta palasi takaisin kentille nyt maaliskuussa. Hän tuli loukkaantuneen Rob Laintonin tuuraajaksi Wrexhamin maalille.

Wrexham johtaa sarjaa (42 ottelua, 103 pistettä) ja Notts County on toinena (43 ottelua, 100 pistettä). Sarjassa pelataan 46 ottelua.