Axel Witsel siirtyy Kiinan Superliigaan

kiinan-superliiga-chinese-superleague-jalkapallo-puoliaika.com-puoliaikaBelgian maajoukkuen sekä Pietarin Zenitin keskikenttämies Axel Witsel siirtyy Kiinaan. Useiden uutiskanavien mukaan belgialainen torjui Juventuksen tarjouksen ja päätti ottaa uransa seuraavat pallokosketukset Kiinan maaperällä.

Pietarin Zenitin belgialainen keskikenttämies Axel Witsel, 27, on viimeisin kovalla rahalla Kiinan Superliigaan siirtynyt pelaaja. Miehen sopimus pietarilaisten kanssa oli katkolla tulevana kesänä, mutta Kiinan Superliigan Tianjin Quanjian on latonut tiskiin n. 20 miljoonaa euroa Witselin hankkimiseksi.

Witseliä on kritisoitu uransa aikana rahanahneeksi pelaajaksi, varsinkin kun mies aikoinaan hylkäsi Real Madridin kosiskelut ja valitsi Venäjän liigan – kiitos isomman palkkapussin. Tällöin Benficassa pelannut keskikenttämies oli yksi maailman halutuimmista nuorista lupauksista. Reilu neljä vuotta myöhemmin Witsel valitsi jälleen muhkeamman palkkapussin kovatasoisemman sarjan, ja joukkueen sijasta.

Tällä kertaa Witsel näytti kämmentä Italian Serie A:n Juventukselle, sillä Juvella ei ole mitään mahdollisuuksia vastata Tianjin Quanjianin sopimusehdotukseen. Witselin kerrotaan tienaavan Kiinassa peräti 350-400 tuhatta euroa viikossa. Italiassa palkka olisi ollut noin kolmanneksen edellämainituista summista.

Witselin sopimus Tianjinin kanssa tulee olemaan neljän ja puolen vuoden mittainen.

https://www.instagram.com/p/BO0D3Xggkok/?taken-by=axelwitsel28