Australian kelkassa Uzbekistania vastaan

Australia tim cahill puoliaika
Australialaislegenda Tim Cahill ei ole enää mukana karkeloissa, pärjääkö ryhmä ilman häntä?
Aasian cup – ja aasialaiset pyllymyräkät ylipäänsä – jaksavat kiinnostaa meikäläistä päivästä toiseen, koska aasialaista futista ja sen taustoja kaikkine sopupeleineen on yksinkertaisesti varsin hauska seurailla. Australia saa tänään Aasian cupin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaansa aina ailahtelevan arvaamattoman Uzbekistanin, joka onnnistui maalinteossa alkulohkovaiheessa peräti seitsemästi. Vastustajat olivat luonnollisesti Japania lukuun ottamatta Australiaa heikompia, mutta onnistuipa Uzbekistan tökkäämään pallon kerran myös Japanin verkkoon. Japani ei ole tällä hetkellä MM-kisatasoinen vertailukeppi, mutta Uzbekistan osaa hyökätä, se on selvää.
 
Uzbekistanin valmentaja kertoi lehdistötilaisuudessa joukkueen katselleen Australian pelaamista videolta, jotta kaikki virheet onnistuttaisiin minimoimaan. Tämä kielii puolustusvoittoisesta ajattelusta Australia-matsia kohtaan, mikä sinällään syö over-pohdintaani hieman, mutta koska uskon Australian murtavan Uzbekistanin puolustuksen kerran jo ensimmäisellä puoliajalla, näen edessäni vähintään kahden maalin ottelun.
 
Australia hävisi ensimmäisessä lohkovaiheen matsissaan ylivoimaisen pelihallinnan jälkeen Jordanialle 1-0, mutta tämän jälkeen vastustajien reppu heilui yhteensä kuudesti, ja lohkon kakkospaikka oli varmistettu. Puolustusta ei voi vesitiiviiksi kehua, jos Syyriakin Australiaa vastaan lohkovaiheessa maalinteossa kahdesti onnistuu, joten yläkerran on tänään oltava reippaalla pelipäällä.
 

Mikä maistukaisinta, Australia on parantanut nimenomaan hyökkäyspeliään matsi matsilta, ja kun joukkue saa tänään ensimmäisen kerran käyttöönsä maajoukkueen avainpelaajan ja Hertha Berlinin laitadilkkailijan Mathew Leckien, näyttää hyökkäyssuhailu entistäkin vaarallisemmalta. Leckie aloittaa ottelun valmentajan mukaan penkiltä, mutta eiköhän mies viimeistään tunnin kohdalla kentällä nähdä. Myös puolustuspään veivarit Risdon (loukkaantuminen) sekä Sainsbury (pelikielto) palaavat kokoonpanoon, mikä sinällään hieman myös alakertaa vahvistaa.

Pelivalinnat:

Australian joukkue on tänään juurikin niin vahva kuin se nyt voi vuoden 2019 Aasian cup -resursseillaan olla, ja se saattaa olla hieman liikaa Uzbekistanille. Mainittakoon aussien eduksi myös fakta, jonka mukaan joukkue on saanut levätä lohkovaiheen jälkeen Uzbekistania kaksi päivää enemmän. Sekä ottelusta tarjottava totaalimaalimääräkerroin o2 (1,62) että Australian suora voitto (1,86) löytyvät lapulta – toinen tosin tällä hetkellä ainoastaan tuplauslapulta. Kertoimet ovat tällä hetkellä pienessä alamäessä, mutta meikäläisen papereissa edelleen pelattavia.
Sitten vain käsiä konehuoneeseen ja odottelemaan ottelun alkua.

Pääset tarkkailemaan Aasian cupin kertoimia tästä!

Edellinen artikkeliVideo: Ajaxin ja Heerenveenin matsissa 8 maalia ja valtava määrä maalipaikkoja
Seuraava artikkeliSenegalilaistoppari Babacar Diallo palaa KuPS:iin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän