Algeria avaa turnauksen voitokkaasti

Algeria ja Kenia mittelevät paremmuudestaan tänään Suomen aikaa kello 23:00. C-lohkossa pelaavat joukkueet taistelevat Tansanian ja Senegalin kanssa jatkopaikoista. Ottelu on ensimmäinen molemmille joukkueille tämän vuoden Afrikan mestaruusturnauksessa. Algerian kelkkaan on helppo hypätä, jopa pienen tasoituksen kera.

Kenia ei ole helpon paikan edessä. Joukkue oli vaikeuksissa jo karsintavaiheessa. Kenialaiset pelaavat vähämaalisia otteluita. Kaikissa, paitsi yhdessä karsintaottelussa nähtiin alle 2.5 maalia. Kenian suurin stara, eli Tottenhamin keskikentän ankkuri Victor Wanyama saa tehdä tänään rutkasti töitä, jotta Algeria pidetään poissa paikoilta. Kenialaisten pelitapa perustuu muutenkin tiukkaan puolustamiseen, eikä hyökkäyksessä varsinaisesti ketään nimimiehiä pelaa.

Aavikkoketut, eli Algeria ei ole varsinaisesti menestystä niittänyt viime vuosina. Kuitenkin joukkue on materiaaliltaan erinomainen. Kun hyökkäyksestä löytyy muuan Riyad Mahrez ja Yacine Brahimi, voi tänään Kenian alakerta olla hätää kärsimässä. Muita nimimiehiä, kuten Sofiane Feghoulia ja läpimurtonsa tehnyttä Ismael Bennaceria kannattaa myös pitää silmällä. Entinen Arsenalin junnu Bennacer voi olla tulevaisuudessa isojen seurojen kiikarissa, kun siirto Empolista on ajankohtainen. Poissaolijoita on ennakkotietojen mukaan Nabil Bentaleb sekä Rachid Ghezzal.

Tänään Egyptin Kairossa pelattava ottelu kulkee todennäköisesti niin, että Algeria hyökkää ja Kenia pitää puolustuksen tiukasti ryhmittyneenä. Huippulahjakkaita nimiä sisällään pitävä Algeria on omissa papereissani sen verran vahvempi, että aasialaisella tasoituiksella heitä on hyvä iskeä pelattavaksi.

Pelivalinta: Algeria -1 aasialainen tasoitus (2.10 @Coolbet)

LYÖ VETOA!

Lue myös: Ranskan aladivarissa erilainen vaparitilanne – puolustava joukkue maaliviivalla

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here