Accuscoren EURO 2020: Venäjä – Suomi

Klo 16:00 alkaen Pietarista kajahtaa, kun Huuhkajat pääsevät haastamaan Venäjää pisteistä vierasyleisön edessä.

Huuhkajien arvokisa-avaus Tanskaa vastaan sisälsi niin paljon draamaa, ettei ottelun lopputulosta ja sen merkitystä ole oikein vieläkään onnistuttu sisäistämään. Edellisissä EM-kisoissa jatkoon menivät 2/4 kolme pistettä metsästänyttä joukkuetta, mukaan lukien mestaruuden voittanut Portugali. Mikäli Suomi puolestaan onnistuu ottamaan vähintään neljä pistettä, on jatkopaikka käytännössä varma viimeistään parhaiden lohkokolmosten mukana.

Tanskaa vastaan Suomi joutui puolustuskannalle heti alusta saakka, mutta vaarallisia maalipaikkoja Tanska ei kyennyt luomaan. Kurinalaisesti pelannut Suomi ei kuitenkaan saanut myöskään omaa hyökkäyspeliään käyntiin ja pallo poltteli jalassa – varsin ymmärrettävistä syistä. Yksi laadukas hyökkäys riitti kuitenkin voittoon Tanskaa vastaan ja Venäjä ei ole aivan Tanskan tasoinen vastustaja.

Huuhkajat veikkauskisa: voita 500€ + pelipaita!

Venäjä koki omassa avausottelussaan Pietarissa melkoisen nöyryytyksen, kun Belgia iski taululle lukemat 3-0. Venäjällä ei ottelussa onnistunut juuri mikään ja se laukoikin vain kerran kohti Belgian maalia – aivan kuten Suomi Tanskaa vastaan. Belgia on kuitenkin yksi turnauksen ennakkosuosikeista ja selkeä voitto Venäjästä oli täysin odotettua. Venäläiset kuitenkin janoavat menestystä ja kotijoukkueelle onkin lyöty valtaisat paineet piskuista Suomea vastaan.

Venäjän suurimpiin tähtiin kuuluvat keskikentän maestro Aleksandr Golovin ja härkämäinen kärkipelaaja Artem Dzyuba voivat jo kaksistaan aiheuttaa vaikeuksia Suomen puolustuksella, kun kumpikin on parhaimmillaan lähes mahdoton pidäteltävä. Dzyuba iski Zenitin paidassa Venäjän pääsarjassa 20 maalia ja Golovin puolestaan Ranskan liigan Monacolle viisi maalia ja yhdeksän maalisyöttöä. Venäjä hyökkää myös vahvasti laidoilta sekä keskikentältä että laitapakkien kautta, joten Paulus Arajuuren johtamaa Suomen puolustuslinjaa testataan varmasti jälleen lukuisien keskityspallojen muodossa.

Suomen pelitapa saattaa osoittautua varsin myrkylliseksi Venäjälle, kun pallonriistot ja vastahyökkäykset kuuluvat olennaisena osana Suomen pelitaktiikkaan. Venäjän puolustus ei ole järin nopeajalkainen, joten oikea-aikaiset pystypallot sekä nopeat seinäsyötöt voivat aiheuttaa suuria ongelmia. Suomen tulee kuitenkin parantaa selkeästi omaa pallollista peliään, sillä Venäjä tulee lähes varmasti kotiyleisönsä edessä antamaan valtavaa painetta pallolliselle pelaajalle. Virheisiin ei luonnollisesti ole varaa, sillä Venäjän riveistä löytyy meritoituneita maalinsylkijöitä, jotka eivät lahjana saaduista maalipaikoista kieltäydy.

Suomi lähtee otteluun jälleen selkeänä altavastaajana, mutta kaikki paineet ovat Venäjän niskassa. Surkea tulos avausottelusta ja vihdoin joukkuettaan kotistadionilla seuraamaan pääsevä venäläisyleisö ei kenties ole se helpoin tyydytettävä, jos peli ei ala kulkea alusta saakka. Suomi tulee takuuvarmasti tarjoamaan kivikovan vastuksen Venäjälle eikä anna mitään ilmaiseksi – siitä pitävät huolen Markku Kanerva apulaisineen sekä joukkueen johtavat, kovissa liemissä keitetyt pelaajat.

Accuscoren simulaatiot

Accuscore aavisteli Suomen voittoa tai vähintään tasapeliä jo Tanska-ottelussa ja sama laulu jatkuu Venäjää vastaan. Venäjä on simulaatioissa kuitenkin selkeä suosikki noin 46.4% voiton todennäköisyydellä, Suomen voittaessa 28.3% simulaatioista. Tasapeliin päädytään 25.3% todennäköisyydellä.

Coolbetin kertoimet suosivat Venäjää selkeästi liikaa ja parhaat pelikohteet jäävätkin jälleen Huuhkajille tai tasapelille. Venäjän kerroin 1.73 (57.8%) on lähes 10% alakanttiin simulaatioihin verrattuna, kun Suomi puolestaan saa kertoimen 6.09 (16.4%) ja tasapeli kertoimen 3.49 (28.7%). Rohkeimmat nappaavat lapulle itsevarmana Suomen voiton, jonka kerroinraja simulaatioiden perusteella olisi 3.53 mutta paras ja hieman todennäköisempi pelikohde on ”Tuplamahdollisuus” Suomi/Tasapeli kertoimella 2.25 (44.4%). Tasapeliin tai Suomen voittoon päädytään simulaatioissa 53.6% todennäköisyydellä, jolloin rajakerroin olisi 1.87.

FUTISKERTOIMIIN!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here