Veikkausliigassa nähtiin lauantai-iltana yllätys, kun AC Oulu voitti pitkässä voittoputkessa olleen sarjakärki HJK:n. Rajusti uudistuneen kotijoukkueen maalintekijöinä olivat uudet hankinnat.

AC Oulu kaatoi kotikentällään HJK:n numeroin 2-1 (1-0) Veikkausliigassa lauantaina. Raatin stadionilla oli hienosti yli 3000 katsojaa.

Sarjajumbon paikalta otteluun lähtenyt AC Oulu on ollut viime aikoina aktiivisena, kun siirtoikkuna aukesi. Ouluun siirtyi peräti viisi uutta pelaajaa. Ottelun avausmaali nähtiin heti 8. minuutilla, kun uusi hankinta Sergei Eremenko laukoi ja toinen uusi hankinta Dennis Salanovic laittoi karat sisään, 1-0.

Klubi on keskellä europelien tuomaa otteluruuhkaa, ja avauksessa olikin paljon vähemmän pelanneita pelaajia. Toisella jaksolla Klubi teki paljon vaihtoja päästen samalla mukaan kamppailuun. Niin siinä kävi, että Atomu Tanaka tasoitti 75. minuutilla.

Kuitenkin vain pari minuuttia myöhemmin yksi oululaisten uusista hankinnoista, Lucky Opara, puski voittomaalin. Klubilla oli lopussa paikkoja tasoitusmaaliin, mutta ei uponnut. Näin ollen AC Oululle huipputärkeä voitto, ja samalla joukkue nousi karsijan paikalle ohi KTP:n. HJK:lle kauden ensimmäinen tappio Veikkausliigassa.