Pikkuhuuhkajat onnistui tiukassa paikassa – EM-kisapaikan tavoittelu jatkuu jatkokarsinnoissa

Pikkuhuuhkajat nappasi pakkovoiton EM-karsintojen viimeisessä ottelussa. Montenegro kaatui Tammelan stadionilla 2–1.

Pikkuhuuhkajat oli pakkovoiton edessä hienosti sujuneiden EM-karsintojen viimeisessä lohkovaiheen ottelussa. Voitolla Suomi voisi edetä lohkoykkösenä suoraan EM-kisoihin, mikäli Romania ja Sveitsi pelaisivat samaan aikaan tasapelin. Joka tapauksessa voitolla Suomi olisi vähintään lohkokakkonen ja etenisi jatkokarsintoihin.

Tampereella Tammelan stadionilla pelatun ottelun alku oli Suomelle karmea. Ottelu oli tauonnut vain viitisen minuuttia, kun Suomen laitapuolustaja Dario Naamo laukoi pallon erikoisesti omaan maaliin ja Montenegro karkasi johtoon. Hämmentävästä tilanteesta video artikkelin loppupuolella.

Se ei kuitenkaan Pikkuhuuhkajia lannistanut. Vain viisi minuuttia myöhemmin Naatan Skyttä laukoi pallon oikeaan alakulmaan ja peli oli tasan 1–1. Se oli myös avauspuolikkaan tulos.

Toisella puoliajalla Suomen painostus tuotti tulosta 71. minuutilla, maalintekijänä jälleen Skyttä. Upean esityön maaliin tekivät Otso Liimatta ja Casper Terho.

Enempää ei lisäosumia nähty ja näin ollen Suomi nappasi täyden pistepotin. Romania voitti samaan aikaan Sveitsin lukemin 3–1 ja nappasi lohkovoiton jättäen Sveitsin kolmanneksi. Pikkuhuuhkajien taival kohti EM-kisoja jatkuu jatkokarsinnoissa marraskuussa. Vastustaja selviää 17.10. Kaksiosaisen otteluparin voittaja etenee EM-lopputurnaukseen.

Ottelu alkoi erikoisella omalla maalilla

Naatan Skyttä teki Pikkuhuuhkajien illan ensimmäisen…

…ja toisen maalin

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!

Edellinen artikkeliVideo: Saksa rynnisti puolivälieriin – Maajoukkuedebytantti Jamie Leweling tälläsi voimalla voittomaalin
Seuraava artikkeliKlassikkovideo: Petteri Forsell laukoo uskomattoman vaparimaalin Puolan liigassa syksyllä 2020