Ilves jatkoon Konferenssiliigassa uskomattoman trillerin päätteeksi!

Tampereen Ilves teki kovan tempun pudottamalla Itävallan suurseura Austria Wienin jatkosta Konferenssiliigan karsinnoissa.

Tampereen Ilveksellä oli viime viikolta taskussaan upea 2–1-kotivoitto Konferenssiliigan karsinnoissa, jossa se kohtasi peräti 24 kertaa Itävallan mestaruuden voittaneen Austria Wienin. Toinen osaottelu pelattiin keskiviikkona Wienissä. Kamppailusta muodostui huima jännitysnäytelmä.

Ottelu alkoi Ilveksen kannalta mollivoittoisesti, kun Wien iski kaksi maalia ensimmäisen 27 minuutin aikana. Lauri Ala-Myllymäki onnistui kuitenkin kaventamaan lukemiksi 2–1 vain kolme minuuttia jälkimmäisen maalin jälkeen.

Toisella puoliajalla Abubakar Barry vei isännät jälleen jatkopaikkaan kiinni 3–1-osumalla. Ilves kuitenkin onnistui kirimään tasoihin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Aapo Mäenpään toimesta. Niinpä ratkaisua lähdettiin hakemaan puolituntisesta jatko-ottelusta.

Wienin Nik Prelec vei jälleen isännät karkumatkalle 97. minuutilla. Ilves onnistui kuitenkin kampeamaan yhteismaalit tasalukemiin jo kolmannen kerran. Vaihdosta kentälle tullut Marius Söderbäck iski pallon maaliin, kun ottelua oli takana 112 minuuttia.

Lisäosumia ei enää nähty, joten jatkopaikka ratkaisiin rankkarikisassa. Ilves vaihtoi juuri ennen päätösvihellystä vielä maalivahtia, kun Otso Virtanen tuli kentälle Ville Sepän tilalle. Virtanen oli jättänyt ensimmäisen osaottelun kesken loukkaantumisen vuoksi.

Rankkarikisassa molempien joukkueiden neljä ensimmäistä laukojaa onnistuivat maalinteossa. Viidennessä parissa Virtanen torjui Wienin yrityksen, kun taas Ilveksen Roope Riski onnistui omassa laukauksessaan. Näin ollen Ilves eteni jatkoon mielettömän näytöksen jälkeen!

Ilves riemuitsi jatkopaikkaa Virtasen torjunnan jälkeen

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!

Lauri Ala-Myllymäki nakkasi irtopallon sisään

Edellinen artikkeliKlassikkovideo: Hämmentävän kehno puoliaikashow Englannin Kakkosliigassa