Ruotsin EM-kisahaaveet murskaksi – Marko Arnautovic ratkaisi voiton Itävallalle

Ruotsi on yllättäen jo tässä vaiheessa karsintoja suurella todennäköisyydellä pullahtamassa ulos EM-kisoista 2024.

Itävalta kaatoi vieraskentällä Ruotsin numeroin 1-3 (0-0) EM-karsintojen F-lohkossa tiistai-iltana.

Ottelun hahmo oli Itävallan 34-vuotias hyökkääjäjärkäle Marko Arnautovic, joka teki toisella jaksolla kaksi maalia. Itävallalta osui lisäksi Michael Gregoritsch kertaalleen. Ruotsin ainokaisen teki Emil Holm 90. minuutilla.

Ruotsin kotitappio tiesi sitä, että maa on jo nyt suurella todennäköisyydellä ulkona kesän 2024 EM-kisoista. Toki Ruotsi on ennenkin tehnyt ruotsit, mutta nyt on haastava tilanne.

F-lohkon kärjessä viiden ottelun jälkeen 13 pisteellä ovat Belgia ja Itävalta. Ruotsi on lohkokolmosena 6 pisteellä. Jäljellä on enää kolme ottelukierrosta. EM-karsintojen kymmenen lohkovoittajaa ja kymmenen lohkokakkosta etenevät Saksassa vuonna 2024 pelattavaan lopputurnaukseen.

KATSO MYÖS: Video: Liechtenstein teki maalin yli vuoden tauon jälkeen – ja se olikin unelmalaukaus!

Edellinen artikkeliKlassikkovideo: Erilainen VAR-huone – erotuomari hyväksyy maalin katsojan kännykkävideon perusteella
Seuraava artikkeliVideo: Neymar syötti ja Marquinhos puski – Brasilialle taas voitto MM-karsinnoissa