Manchester City testaa Tottenhamin tasoa

Manchester City aloitti Valioliigan voitokkaasti, kuten muutkin ennakkosuosikit viime viikonloppuna. Samoin teki Tottenham, joka nousi ohi Aston Villan ottelun loppuhetkillä Harry Kanen maaleilla. Nyt joukkueet kohtaavat toisensa Etihadilla heti toisella kierroksella.

Manchester City ei jättänyt epäilijöille arvuuttelun varaa, mikäli heitä edes kyseiseen West Ham -otteluun oli. Cityzens latoi taululle lukemat 0-5 ja Raheem Sterling pääsi juhlistamaan hattutemppua. Myös Gabriel Jesus ja Sergio Aguero saivat maalit mieheen. Erikoista Pep Guardiolan kokoonpanossa oli se, että viime kauden luottomies Bernardo Silvaa ei nähty kentällä edes vaihtomiehen roolissa, vaikka laidalta puuttui esimerkiksi avaukseen normaalisti kuuluva Leroy Sane. Sane koki pahan polvivamman juuri kauden alla pelatussa Community Shield -ottelussa. Nuori saksalainen on näillä näkymin pitkään sivussa.

Tottenham oli enemmän pinteessä avausottelussaan. Spursin kotistadionilla pelattu matsi meni pitkään Aston Villan johtaessa, kun Villan parhaimpiin pelaajiin kuuluva
John McGinn osui ekan kympin aikana. Tanguy Ndombelen tuodessa Tottenhamin tasoihin Harry Kane iski kaksi osumaa heti perään. Enemmän Spurs oli silti vaikeuksissa, mitä olisi voinut kuvitella. Joukkueen tilannetta tämän päivän otteluun vaikeuttaa Dele Allin ja Heung-Min Sonin poissaolot.

Tänään pelataan siis Cityn kotistadionilla, jossa Tottenhamilla ei varsinaisen menestyksekästä historiaa löydy. Viimeisen viiden vuoden aikana löytyy yksi voitto, yksi tasapeli ja neljä tappiota. Tänä iltana tappiosarake mitä todennäköisimmin kasvaa johon pelivalinnassakin uskomme. Lähdetään hakemaan Cityn johtoasemaa ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Voimasuhteista kertoo se, että City saa vain 1.40 kertoimen suoralle voitolle.

Pelivalinta kohteesta puoliaika/lopputulos: Manchester City/Manchester City (1.98 @Coolbet)