Video: Katso Copa90:nen Stadin Derby minidokkari

Copa90 rantautui delegaationsa kanssa viimeisimpään Stadin Derbyyn, jossa HJK ja HIFK taistelivat jälleen Helsingin herruudesta. Tämä on suurin asia mitä on tapahtunut suomalaiselle jalkapalloilulle sitten 20.07.1971, jolloin Messiaamme Jari Olavi Litmanen syntyi ja 14.06.2015 kun Mixu Paatelainen erotettiin Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Miksi?

Copa90 on osa maailman suurinta jalkapalloaiheisten videoiden verkostoa ja sen katsojamäärät pyörivät miljoonissa. Se tuottaa laadukasta videosisältöä futisromantikoille ja sukeltaa syvemmälle kulttuurin kehtoon, kuin mikään muu toimija. Kun Copa:n saapuu oman kaupunkisi derbyyn, on jotain tehty todella fanikentässä oikein.

Stadin Derbystä on tullut lyhyessä ajassa kahden joukkueen kannattajien ympärille syntynyt ilmiö, joka kihertää itseensä energiaa vain sihahtaakseen räjähdysmäisesti auki derbypäivän kiimassa. Tätä ilmiötä ei ole luonut Palloliitto eikä se ole varsinaisesti tukenutkaan jalkapallokulttuurin kasvua vaan päinvastoin yrittänyt lapsellisesti apinoida uhkasakoilla ja penalteilla ilmiön kasvua vastaan.

Kuten aikaisemmista Derby Days-ohjelmasarjan jaksoista voi huomata, niin Copa on kiertänyt dokumentoimassa lähes kaikki merkittävät paikallismittelöt. He ovat menneet suoraan syvään päähän, kannattajien keskelle, avanneet meille portit paikkoihin ja tilanteisiin joihin ei keskiverto Ylen tai Pöllölaakson toimittajalla ole mitään asiaa.

Se, että meidän kaikkien futisromantikkojen ihmeellinen lempilapsi pääsee tähän joukkoon mukaan on valtava tunnustus ilmiölle nimeltä Stadin Derby. Tämä tunnustus on Nobelin rauhanpalkinto, olympiakulta ja kultainen Sveitsin-linkkari yhdessä.

Nyt jos koskaan on syytä katsoa alla oleva video. Muistathan myös jakaa sen eteenpäin kaikille futisseurakunnan jäsenille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän