Portugali kampesi 2–1-voiton Tshekistä vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen. Portugalilaisten sankariksi nousi vaihtomies Francisco Conceicao.

Viimeinenkin EM-kisojen suurmaihin lukeutuva joukkue aloitti kisaurakkansa, kun Portugali kohtasi haastajana otteluun lähteneen Tshekin tiistai-iltana.

Portugali hallitsi ottelun avausjaksoa odotetusti, mutta ei saanut palloa maaliin parista huippupaikasta huolimatta. Myös Tshekki jäi ensimmäisellä puoliajalla maaleitta.

Ottelu oli tauonnut 62 minuuttia, kun Tshekin Lukas Provod antoi shokkihoitoa Portugalille. Provodin upea kaukolaukaus vei Tshekin maalin karkumatkalle.

Kauaa ei Tshekki johtoasemaansa pystynyt pitämään, kun vain seitsemän minuuttia myöhemmin Tshekin maalivahti torjui pallon oman puolustajan jalkaan, josta se kimposi epäonnisesti omaan maaliin.

Tshekki roikkui pitkään tasapelissä kiinni, mutta ei kuitenkaan aivan onnistunut nipistämään pistettä plakkariin. Toisella lisäminuutilla Portugali onnistui pelaamaan pelivälineen Tshekin maalin edustalle. Paikalle rynnisti vaihdosta kentälle tullut Francisco Conceicao, joka lakaisi pallon varmasti nuottaan ja loppulukemiksi 2–1.

Lohkon toisessa ottelussa Turkki kukisti Georgian 3–1-voitolla aiemmin illalla.

Francisco Conceicao upottaa Tshekin viime hetkien maalilla

2. kierroksen ottelut

Ke 19.6. klo 16:00 Kroatia – Albania, Hampuri (Lohko B)
Ke 19.6. klo 19:00 Saksa – Unkari, Stuttgart (Lohko A)
Ke 19.6. klo 22:00 Skotlanti – Sveitsi, Köln (Lohko A)

To 20.6. klo 16:00 Slovenia – Serbia, München (Lohko C)
To 20.6. klo 19:00 Tanska – Englanti, Frankfurt (Lohko C)
To 20.6. klo 22:00 Espanja – Italia, Gelsenkirchen (Lohko B)

Pe 21.6. klo 16:00 Slovakia – Ukraina, Düsseldorf (Lohko E)
Pe 21.6. klo 19:00 Puola – Itävalta, Berliini (Lohko D)
Pe 21.6. klo 22:00 Hollanti – Ranska, Leipzig (Lohko D)

La 22.6. klo 16:00 Georgia – Tshekki, Hampuri (Lohko F)
La 22.6.klo 19:00 Turkki – Portugali, Dortmund (Lohko F)
La 22.6. klo 22:00 Belgia – Romania, Köln (Lohko E)

Edellinen artikkeliVideo: Turkin 19-vuotias Arda Güler viimeisteli satumaisen kauniin voittomaalin Georgian verkkoon
Seuraava artikkeliValioliigan otteluohjelma 2024–2025 julkaistu – tässä avauskierroksen matsit