Teemu Tainio: ”Homma pitää saada toimimaan kentällä”

Kuva: Yle

 

Suomen ja Georgian välistä MM-karsintakamppailua voi jännittää tiistaina Yle Fem -tv-kanavan, Yle Puheen ja Yle Areenan kautta suorana. Ottelu alkaa kello 20.00.  

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa tiistaina Ylen kanavilla nähtävässä MM-karsintaottelussa Georgian vieraskentällä. Tällä hetkellä MM-karsintalohkossa kolmantena oleva Suomi johtaa Georgiaa vain pisteellä. Huuhkajien keskikenttäpelaaja Teemu Tainio tietää, että Georgia ei helpolla kaadu.

Tainion mukaan joukkue on ehtinyt nollata perjantain Espanja-ottelun 0-2-kotitappion. Kokeneen Tainion mukaan Suomi ottaa Georgia-peliin mukaan kaikki positiiviset asiat Espanja-pelistä.

– Päällimmäisenä siitä (Espanja-pelistä) jäi mieleen pettymys. Yritimme kotiyleisön edessä saada vähintään sen pisteen. Pelissä oli myös paljon hyvää, sillä pystyimme luomaan paikkoja ja puolustus toimi muutamaa nukahdusta lukuun ottamatta. Pyrimme siirtämään ne positiiviset asiat Georgia-peliin, Tainio kertoi Yle Urheilulle.

Huuhkajat katsoivat sunnuntaiaamuna videota Georgian pelistä Ranskaa vastaan päävalmentaja Mixu Paatelaisen johdolla. Ranska sai perjantaina tyytyä Georgiassa 0-0-tasapeliin.

– Georgia on erittäin vaikea joukkue. Se pyrkii rikkomaan tempoa. Meidän pitää olla rohkeita ja uskaltaa pelata palloa sinne linjojen väliin. Uskon, että meillä on hyvät eväät. Meillä on aseet Georgian kaatamiseen. Lähdemme tappelemaan voitosta. Homma pitää saada toimimaan kentällä,  Tainio totesi.

– Uskon, että meitä odottaa aika tulinen vastaanotto. Näihin peleihin kannattaa lähteä avoimin mielin ja valmistautuneena kaikkeen. Pään pitää pysyä kylmänä.

Suomi on tehnyt MM-karsinnoissa ennen tiistain Georgia-peliä vain neljä maalia.

– On ihan selvää, että neljällä maalilla ei mennä kisoihin. Tuplataan nyt se maalimäärä tiistaina, Tainio totesi pilke silmäkulmassa.

Suomen ja Georgian välistä kamppailua voi jännittää tiistaina Yle Fem -tv-kanavan, Yle Puheen ja Yle Areenan kautta suorana. Ottelu alkaa kello 20.00.

YLE

 

Edellinen artikkeliHonka-hyökkääjä sivuun Pikkuhuuhkajista
Seuraava artikkeliEnglannin manageri varovaisena – ”Tästä on tulossa yksi kovimpia otteluitamme”