Saksalta uskomaton ylijuoksu EM-avauksessa – Skottipakki suihkuun karmealla taklauksella

Jalkapallon EM-kisat 2024 käynnistyivät. Isäntämaa Saksa suoritti uskomattoman näytöksen ja oli täysin ylivoimainen.

Saksa murskasi Skotlannin numeroin 5-1 (3-0) EM-kisojen avausmatsissa Münchenissä perjantai-iltana. Kyseessä oli poikkeuksellisen ylivoimainen näytös ja samalla EM-kisahistorian suurin voitto avausottelussa.

Kotiyleisö pääsi hurraamaan heti 10. minuutilla, kun huippuvireinen Florian Wirtz viimeisteli avausmaalin. Jamal Musiala lisäsi johtoa 19. minuutilla, ja Kai Havertz laukoi avausjakson lopussa rankkarista taukonumeroiksi 3-0.

TSEKKAA TÄMÄ:

Rankkari syntyi, kun Skotlannin puolustaja Ryan Porteous sukitti todella rumasti Saksan İlkay Gündoğania. Tilanteesta täysin ansaittu pilkku sekä suora punainen kortti Porteusille. Ilahduttavasti Gündoğan ei loukkaantunut, vaikka tilanne näytti aluksi pahalta.

Toisella jaksolla Saksan jyrääminen jatkui, ja vaihtomies Niclas Füllkrug lisäsi johtoa 68. minuutilla. Skotlanti sai tehtyä kavennuksen ainoasta hyökkäyksestään, kun pallo kimposi Antonio Rüdigerin päästä omiin. Emre Can laukoi vielä loppunumeroiksi 5-1.

Jalkapallon EM-kisat ja avausviikonloppu

Pe 14.6. Saksa – Skotlanti (Lohko A) 5-1 (3-0)

La 15.6. klo 16:00 Unkari – Sveitsi, Köln (Lohko A)
La 15.6. klo 19:00 Espanja – Kroatia, Berliini (Lohko B)
La 15.6. klo 22:00 Italia – Albania, Dortmund (Lohko B)

Su 16.6. klo 16:00 Puola – Hollanti, Hampuri (Lohko D)
Su 16.6. klo 19:00 Slovenia – Tanska, Stuttgart (Lohko C)
Su 16.6. klo 22:00 Serbia – Englanti, Gelsenkirchen (Lohko C)

Edellinen artikkeliEM-kisat 2024 – turnausvedot
Seuraava artikkeliVideo: PK-35:n vaihtomies painoi hattutempun 9 minuutissa Suomen Cupissa – takuuvarmaa viimeistelyä