Pietarsaaren Jaro nousee Veikkausliigan lähes vuosikymmenen tauon jälkeen! Pietarsaareen valmistuu sopivasti ensi kesäksi uusi stadion.

FC Lahti kaatoi kotikentällään FF Jaron numeroin 1-0 (0-0) Veikkausliigan karsintojen toisessa ja ratkaisevassa osaottelussa Lahdessa sunnuntaina.

Avausosaottelu Pietarsaaressa keskiviikkona päättyi FF Jaron 2–0-kotivoittoon. Näin ollen FF Jaro nousee Veikkausliigaan yhteismaalein 2-1. FC Lahti putoaa Ykkösliigaan. Pietarsaarelaisjoukkue nähtiin viimeksi Veikkausliigassa kaudella 2015.

Kotijoukkue FC Lahti hallitsi selkeästi avauserää. Michael Lopez epäonnistui rankkarissaan laukomalla metrin ohi, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Lopez pamautti komean volleyn tolppaan. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

Toisella jaksolla FC Lahti jatkoi vyörytystään ja sai myös toisen rankkarin, jonka Lucas Morais laittoi sisään, 1-0. Ja vain pari minuuttia myöhemmin FF Jaron Adam Vidjeskog otti toisen keltaisensa ja lensi suihkuun.

Vidjeskogin ulosajo yllättäen sekoitti FC Lahden pasmoja, sillä joukkueen vyörytys hieman hyytyi, ja FF Jaron joukkuepuolustaminen toimi. FC Lahti sai tehtyä tasoituksen lisäajalla, mutta pitkän VAR-tarkastuksen jälkeen maali hylättiin paitsiona!

KTP varmisti paluunsa takaisin Veikkausliigaan muutama viikko sitten. EIF puolestaan tipahti yhden kauden jälkeen takaisin Ykkösliigaan.

FF Jaro Nousee Veikkausliigaan

VAR hylkää lisäajan maalin paitsiona

FF Jaro juhlii

Edellinen artikkeliVideo: Petteri Forsell pamautti komean maalin lisäajalla Turkin divarissa