Sekavan kauden Veikkausliigassa pelannut HJK sai pitkästä aikaa riemunaiheita, kun joukkue otti voiton ja muhkean rahapotin Konferenssiliigassa.

HJK kaatoi kotikentällään valkovenäläisen Dinamo Minskin numeroin 1-0 (0-0) Konferenssiliigan liigavaiheessa myöhään torstai-iltana.

Ottelun voittomaali nähtiin heti toisen jakson alussa, kun HJK pääsi hyökkäykseen. Lee Erwin laukoi ja Liam Möller tökkäsi karapallon sisään, 1-0.

Klubilla oli loistava tilaisuus naulata ottelu 83. minuutilla. Dinamo Minskin Trofim Melnitshenko torjui pallon kädellään maaliviivalla ja lensi suihkuun suoralla punaisella. Fedor Lapoukhov kuitenkin torjui HJK:n Luke Plangen rankkarin. Ja jännäksihän se meni.

VAR pelastaa Klubin

Lisäajalla nähtiinkin sitten suurta draamaa. Dinamo Minsk sai laitettua pallon maaliin, mutta VAR tarkastuksen jälkeen selvisi, että pallo osui pelaajaan, joka oli seitinohuesti paitsiossa. Ei maalia! Klubille kolme pistettä ja 400 000 euron rahapotti.

HJK:lla on kahdesta liigavaiheen ottelusta kasassa nyt kolme pistettä, ja joukkue on pudotuspeliviivan yläpuolella. Seuraavaksi HJK kohtaa kotikentällään slovenialaisen Olimpija Ljubljanan torstaina 7. marraskuuta.

Jo pelkästään paikka Konferenssiliigan liigavaiheessa on HJK:lle 3,17 miljoonan euron arvoinen. Liigavaiheen jokaisesta voitosta tulee palkintorahaa 400 000 euroa ja tasuristakin mukavat 133 000 euroa.

KATSO MYÖS: Video: Erling Haaland taituroi suorastaan absurdin maalin Mestarien liigassa

Lugano

Edellinen artikkeliVideo: Erling Haaland taituroi suorastaan absurdin maalin Mestarien liigassa