35-vuotias konkarilaituri Riku Riski viimeisteli kylmänviileän ja tyylikkään rankkarimaalin, kun FF Jaro sai kyytiä Kupittaalla.

TPS kaatoi kotikentällään FF Jaron numeroin 3-0 (2-0) Ykkösliigassa torstai-iltana. Pietarsaarelaisten tappio tietää sitä, että kaikella todennäköisyydellä KTP tulee nousemaan suoraan Veikkausliigaan.

Turkulaiskotijoukkue meni johtoon alle puolessa minuutissa Jesper Karlssonin maalilla. Konkaripelaaja Riku Riski lisäsi johtoa 29. minuutilla rankkarista – ja se olikin eleettömän hieno viimeistely. Tuomas Pippola teki 69. minuutilla loppunumeroiksi 3-0.

Ykkösliigan kärjessä on KTP (25/27 ottelua, 54 pistettä) ja toisena FF Jaro (26/27 ottelua, 51 pistettä).

KTP:lla on 20 maalia parempi maaliero eli kotkalaisille riittää kahdesta viimeisestä ottelustaan vaikka tappiot, kunhan FF Jaro ei kuro umpeen isoa maalieroa. Sarjanousija JIPPOlla on vielä pieni sauma nousta FF Jaron ohi toiseksi eli nousukarsijan paikalle.

Riku Riski viimeistelee

— —

Ykkösliigassa (entinen Ykkönen) pelaa kaudella 2024 kymmenen joukkuetta. Ensin pelataan kaksinkertainen sarja (18 ottelua per joukkue). Tämän jälkeen pelataan nyt käynnissä oleva kolmas kierros niin, että kaksinkertaisen sarjan viisi parasta joukkuetta saa viisi kotiottelua. Viisi muuta joukkuetta saavat neljä kotiottelua.

Ykkösliigassa pelataan siis 27 ottelua, jonka päätteeksi Voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan. Toiseksi sijoittunut etenee Veikkausliigan karsintaan (kaksiosainen karsinta Veikkausliigassa 11. sijoittunutta vastaan).

Yhdeksänneksi (eli toiseksi viimeiseksi) sijoittunut joukkue karsii Ykkösliigan paikastaan (kaksiosainen karsinta Ykkösessä toiseksi sijoittunutta vastaan). Sijalle 10 eli viimeiseksi sijoittunut joukkue putoaa suoraan Ykköseen.

Edellinen artikkeliVideo: Bruno Fernandesille taas punainen kortti – tällä kertaa Eurooppa-liigassa
Seuraava artikkeliVideo: VPS-pelaajalta hämmentävä harhasyöttö – Ilves teki voittomaalin ja nousi sarjakärkeen