HJK voitti lauantaina Veikkausliigan kärkikamppailussa Valkeakosken Hakan maalein 2–0 ja nousi Veikkausliigan kärkeen.

Helsingin Jalkapalloklubi voitti lauantaina Veikkausliigan kärkikamppailussa Valkeakosken Hakan maalein 2–0. Samalla HJK nousi takaisin sarjan kärkeen kolmen pisteen erolla KuPS:an ja SJK:in.

HJK meni ottelussa johtoon 23. minuutilla, kun Topi Keskinen teki maalin Lee Erwinin hankkimasta rangaistuspotkusta. Hakassa maalikuninkuuden toissa kaudella voittanut Erwin oli muutenkin ottelun suurimpia hahmoja, sillä hän iski 2–0-loppunumerot entisen seuransa verkkoon 53. minuutilla.

Skottitähti Erwin siirtyi HJK:in heinäkuun alussa, ja Hakaa vastaan syntynyt oli miehen ensimmäinen Veikkausliiga-maali helsinkiläisten riveissä. Mestarien liigan karsinnoissa hyökkääjä oli jo osunut kertaalleen.

HJK nousi voitolla takaisin Veikkausliigan kärkeen. KuPS ja SJK ovat kuitenkin aivan hallitsevan mestarin kannoilla kolmen pisteen päässä. Haka jatkaa sarjassa neljäntenä, pisteen päässä kuopiolaisista ja seinäjokisista.