27-vuotias Mikel Oyarzabal nousi sankariksi, kun hän pääsi tekemään ratkaisumaalin. Espanja juhlii Euroopan mestaruutta!

Espanja kaatoi Englannin numeroin 2-1 (0-0) EM-finaalissa Berliinin olympiastadionilla myöhään sunnuntai-iltana.

Ottelun avausjaksolla ei maaleja nähty, mutta toisella jaksolla alkoi tapahtua. Espanjan meni johtoon 47. minuutilla, kun Lamine Yamal syötti ja Nico Williams maalasi, 1-0!

Alkoi näyttää jo siltä, että kisoissa voitosta voittoon edennyt Espanja etenee mestariksi, mutta Englanti heräsi taas kerran pelaamaan tappioasemassa. Vaihtomies Cole Palmer laukoi tasoitusmaalin 73. minuutilla.

Mutta Espanja tuli vielä kerran! Vaihtomies Mikel Oyarzabal viimeisteli voittomaalin 86. minuutilla. Ja nyt Espanja juhlii Euroopan mestaruutta historiansa neljättä kertaa! Englanti on nyt hävinnyt kaksi kertaa peräkkäin EM-finaaleissa.

Mikel Oyarzabal ratkaisee

Jos video ei aukea, voit yrittää avata sen TÄSTÄ.

— — —

Puolivälieräparit

Pe 5.7. Espanja – Saksa 2-1 ja.
Pe 5.7. Portugali – Ranska 4-5 (0-0) rp-kisa.
La 6.7. Englanti – Sveitsi 5-3 (1-1) rp-kisa.

Edellinen artikkeliKuningaspeli-podcast – jakso 8: Vieraana Joona Puhakka
Seuraava artikkeliVideo: Tammisaaressa melkoinen ylijuoksu – FC Inter latoi taululle numerot 0-7!