Erinomaisessa vireessä oleva Kreikka haki vierasvoiton Englannista. Samalla kreikkalaiset muistelivat tunteikkaasti George Baldockia.

Kreikka kaatoi vieraissa Englannin numeroin 1-2 (0-0) Nations Leaguen B-liigan 2-lohkon kolmannella ottelukierroksella legendaarisella Wembleyllä myöhään torstai-iltana.

Ottelu oli tunteellinen. Vain pari päivää sitten julkisuuteen tuli tieto, että 31-vuotias puolustaja George Baldock oli menehtynyt. Baldock pelasi lähes koko ikänsä Englannissa, mutta kuului sukujuuriensa vuoksi Kreikan maajoukkueeseen.

Kreikan Vangelis Pavlidis vei vieraat johtoon toisen jakson alussa. Sitten 83. minuutilla hän laittoi taas pallon maaliin, mutta VAR-tarkastelun jälkeen maali lopulta hylättiin.

Vain hetki tuon hylätyn maalin jälkeen Englannin Jude Bellingham tasoitti. Mutta Kreikka jatkoi vahvaa menoaan, ja Pavlidis laukoi illan toisellaan 1–2-voittomaalim 94. minuutilla!

Hienon ottelun pelannut Kreikka ansaitsi voittonsa, sillä joukkue pelasi vahvan 90-minuuttisen. Kreikka on voittanut kaikki kolme otteluaan (9 pistettä), kun taas Englanti tipahti lohkokakkoseksi (7 pistettä). Suomi on puolestaan hävinnyt kaikki kolme otteluaan maalierolla 1-7.

Suomi kohtaa seuraavaksi Englannin sunnuntaina Olympiastadionilla.

B-liigan nousukarsinnat

Kauden 2024–2025 Nations Leaguessa on ensimmäistä kertaa käytössä liigojen väliset nousukarsinnat, jotka pelataan maaliskuussa 2025.

Lohkovoittajat nousevat automattisesti A-liigaan.
Lohkokakkoset pelaavat nousukarsinnat A-liigan lohkokolmosia vastaan.
Lohkokolmoset karsivat paikastaan B-liigassa C-liigan lohkokakkosia vastaan.
Lohkoneloset putoavat automaattisesti C-liigaan.

Menestys Nations Leaguessa voi myös avata tien tulevien MM-karsintojen jatkokarsintoihin. Jatkokarsintoihin osallistuvat MM-karsintojen 12 lohkokakkosta sekä Nations Leaguen neljä parhaiten sijoitettua lohkovoittajaa, jotka eivät ole sijoittuneet MM-karsintalohkossaan kahden parhaan joukkoon.

Edellinen artikkeliIrlanti haki vierasvoiton Olympiastadionilta – Huuhkajille taas tappio Nations Leaguessa
Seuraava artikkeliVideo: Espanjan Copa del Reyssa joukkomylly – erotuomarilla riitti kiirettä