Uskomatonta kautta pelaava Ilves nousi Veikkausliigan kärkeen, kun joukkue haki kolme pistettä Vaasasta.

Ilves kaatoi vieraskentällä VPS:n numeroin 0-2 (0-0) Veikkausliigan Mestaruussarjassa perjantai-iltana.

Vaasalaiskotijoukkue oli avausjaksolla vahva, ja Ilves oli onnekas, että tauolle mentiin kiikarilukemissa. Toisen jakson alussa tamperelaiset saivat melkoisen lahjamaalin.

VPS syötteli alakerrassa, ja Prosper Ahiabu pelasi vielä alaspäin, mutta syöttö oli todella huono. Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki sai pallon ja syötti sen Joona Vetelille, joka laukoi 0–1-voittomaalin. Marius Soderback teki lisäajalla loppunumeroiksi 0-2.

Veikkausliigan kärjessä on nyt Ilves (26/27 ottelua, 51 pistettä) ja toisena on ottelun vähemmän pelannut KuPS (25/27 ottelua, 50 pistettä). HJK on kolmantena (25/27 ottelua, 45 pistettä). Ilveksellä on nyt sauma edetä jopa mestaruuteen saakka, ellei KuPS voita molempia otteluitaan.

Su 6.10. klo 16.30 IFK Mariehamn – FC Inter

Edellinen artikkeliVideo: Riku Riski laukoi kylmänviileän rankkarimaalin Ykkösliigassa
Seuraava artikkeliVideo: Leo Walta pamautti tyylikkään volleymaalin Ruotsin Allsvenskanissa