24-vuotias KTP-puolustaja Matias Paavola laukoi viime hetkien upean voittomaalin. Kotkalaiset ovat pian lähellä nousua Veikkausliigaan.

KTP kaatoi vieraskentällä FF Jaron numeroin 1-2 (0-1) Ykkösliigan kärkimatsissa sunnuntai-iltana.

Kotkalaisvieraat menivät johtoon heti 12. minuutilla Luca Wekströmin osumalla. FF Jaron Johan Brunell puski kotiyleisön riemuksi tasoitusmaalin ajassa 90+2 minuuttia, ja tasapeli näytti melko varmalta.

KTP sai kuitenkin vielä yhden tilaisuuden. Puolustaja Matias Paavola katkaisi FF Jaron epäonnekkaan syötön ylöspäin, kuljetti aikansa ja lopulta pamautti upealla kudilla pallon reppuun ajassa 90+5 minuuttia, 1-2!

10 joukkueen Ykkösliigan kärjessä porskuttaa juuri KTP (21 ottelua, 48 pistettä), ja nousu takaisin Veikkausliigaan alkaa olla lähellä. Toisena majaileva FF Jaro on yhdeksän pistettä perässä (21 ottelua, 39 pistettä), kun kuusi ottelua on jäljellä.

— —

Ykkösliigassa (entinen Ykkönen) pelaa kaudella 2024 kymmenen joukkuetta. Ensin pelataan kaksinkertainen sarja (18 ottelua per joukkue). Tämän jälkeen pelataan nyt käynnissä oleva kolmas kierros niin, että kaksinkertaisen sarjan viisi parasta joukkuetta saa viisi kotiottelua. Viisi muuta joukkuetta saavat neljä kotiottelua.

Ykkösliigassa pelataan siis 27 ottelua, jonka päätteeksi Voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan. Toiseksi sijoittunut etenee Veikkausliigan karsintaan (kaksiosainen karsinta Veikkausliigassa 11. sijoittunutta vastaan).

Yhdeksänneksi (eli toiseksi viimeiseksi) sijoittunut joukkue karsii Ykkösliigan paikastaan (kaksiosainen karsinta Ykkösessä toiseksi sijoittunutta vastaan). Sijalle 10 eli viimeiseksi sijoittunut joukkue putoaa suoraan Ykköseen.

Edellinen artikkeliVideo: Chelsean Noni Madueke takoi hattutempun alle varttiin – kolme lähes identtistä maalia
Seuraava artikkeliVideo: Venezian Jesse Joronen ottelun hahmo – nollapeli ja tukku upeita torjuntoja