22-vuotias puolustaja Sami Sipola vietti harvinaisen hienoa iltaa Ykkösliigassa, kun hän viimeisteli kolme maalia Pietarsaaressa.

FF Jaro kaatoi vakuuttavan esityksen jälkeen JäPS:n numeroin 5-0 (2-0) Ykkösliigassa sunnuntai-iltana.

Ottelun hahmo oli kolme maalia tehnyt laitapuolustaja Sami Sipola. Hän osui avausjaksolla kertaalleen ja toisen jakson alussa vielä kaksi kertaa. Iso kotivoitto oli FF Jarolle tärkeä taistelusta noususta Veikkausliigaan.

10 joukkueen Ykkösliigan kärjessä jatkaa KTP (18 ottelua, 41 pistettä). FF Jaro nousi toiseksi (19 ottelua, 39 pistettä), ja kolmantena majailee sarjanousija JIPPO (19 ottelua, 37 pistettä).

KATSO MYÖS: Video: Sarjajumbo MP:n Aapo Hyppönen pyöritteli JIPPO-puolustusta kuin litran mittaa

Sami Sipola painaa hattutempun

Ykkösliigassa (entinen Ykkönen) pelaa kaudella 2024 kymmenen joukkuetta. Ensin pelataan kaksinkertainen sarja (18 ottelua per joukkue). Tämän jälkeen pelataan nyt alkanut kolmas kierros niin, että kaksinkertaisen sarjan viisi parasta joukkuetta saa viisi kotiottelua. Viisi muuta joukkuetta saavat neljä kotiottelua.

Ykkösliigassa pelataan siis 27 ottelua, jonka päätteeksi Voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan. Toiseksi sijoittunut etenee Veikkausliigan karsintaan (kaksiosainen karsinta Veikkausliigassa 11. sijoittunutta vastaan).

Yhdeksänneksi (eli toiseksi viimeiseksi) sijoittunut joukkue karsii Ykkösliigan paikastaan (kaksiosainen karsinta Ykkösessä toiseksi sijoittunutta vastaan). Sijalle 10 eli viimeiseksi sijoittunut joukkue putoaa suoraan Ykköseen.

Edellinen artikkeliKlassikkovideo: Mario Balotelli antaa baarin omistajalle rahaa, että tämä ajaa mopollaan mereen
Seuraava artikkeliKlassikkovideo: Wayne Rooneylta kaikkien aikojen esityö voittomaaliin 96. minuutilla MLS:ssä