Lähes kuilun partaalta hienon nousun tehnyt HJK etenee Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Joukkue teki jälleen ratkaisevia osumia aivan lopussa.

HJK kaatoi kotikentällään Klaksvikin numeroin 2-1 (0-0) torstai-iltana Helsingissä Konferenssiliigan karsintojen finaalivaiheen toisessa osaottelussa. Klubi etenee lohkovaiheeseen yhteismaalein 4-3!

Färsaarelaisvieraat menivät Helsingissä 0–1-johtoon 57. minuutilla Arni Frederiksbergin maalilla ja samalla tarrasivat kiinni lohkovaihepaikkaan. Pian maalin jälkeen Klaskvikin Cedric Yambere otti suoran punaisen kortin.

Klaksvik näytti silti miesalivoimaisenakin etenevän ratkaisevaan vierasvoittoon. Mutta Klubi näytti jälleen luonnetta aivan lopussa tehden mahtavan nousun.

Ensin 90. minuutilla Diogo Tomas toi ottelun ja otteluparin tasoihin. Ja sitten vielä 93. minuutilla Klubin ykkösmaaliruisku Lee Erwin ohjasi 2–1-voittomaalin!

Tuo maali tuo HJK:lle siis paikan Konferenssiliigan lohkovaiheessa, ja 3,17 miljoonan euron arvoinen muhkea potti tulee Klubin kassaan. Lohkovaiheessa jokaisesta voitosta tulee palkintorahaa 400 000 euroa ja tasuristakin 133 000 euroa.

Konferenssiliigan lohkovaiheissa on mukana 36 joukkuetta, jotka pelaavat kuudessa kuuden joukkueen lohkossa. Lohkot arvotaan heti perjantaina 30. elokuuta.

HJK etenee lohkovaiheeseen

Kuvankaappaus: HJK

Edellinen artikkeliVideo: Täydellinen kuti – Cardiffin Rubin Colwill laukoi unelmamaalin Liigacupin 2. kierroksella
Seuraava artikkeliMestarien liigassa täysin uusi liigavaihe – tässä kolmen suomalaispelaajan ottelut