Äskettäin Fiorentinaan siirtynyt 33-vuotias espanjalaismaalivahti David de Gea otti huipputärkeän torjunnan, joka siivitti joukkueen Konferenssiliigaan.

Firentina kaatoi rankkarikisan jälkeen Puskas Academyn numeroin 4-5 (1-1) Konferenssiliigan karsintojen finaalivaiheen toisessa osaottelussa Unkarissa torstai-iltana.

Avausmatsi päättyi viikko sitten Firenzessä numeroihin 1-1. Fiorentina oli jo matkalla jatkoon Moise Keanin osumalla, mutta Puskas Academy tasoitti ajassa 90+7 minuuttia, kun Zsolt Nagy laittoi rankkarin sisään.

Puskas Academylle avautui isot saumat hoitaa matsi jatkoajalla, sillä rankkaritilanteessa Fiorentinan Luca Ranieri lensi suihkuun kahdella keltaisella. Sitten jatkoajalla 97. minuutilla Pietro Comuzzo sai toisen keltaisensa. Jo pois vaihdettu Lucas Martínez Quarta otti myös punaisen.

Kotijoukkue pääsi pelaamaan siis tovin kahden miehen ylivoimalla, mutta Fiorentina kesti rankkarikisaan asti. Yhdeksän pelaajaa laittoi pallon sisään. Ratkaisuksi muodostui David de Gean hieno torjunta Roland Szolnokin kutiin.

De Gea torjui ottelussa kahdeksan kertaa ja keräsi ylistystä esityksestään. Urho Nissilä pelasi jälleen täydet 90 minuuttia Puskas Academyn paidassa ja joukkuetoveri Mikael Soisalo otettiin vaihtoon 88. minuutilla.

KATSO MYÖS: Video: Young Boys teki ratkaisumaalin – Galatasarayn maalivahdilta raukkamainen kampitus

David de Gea torjuu ratkaisevasti

David de Gea miesmuurina

Edellinen artikkeliMestarien liigassa täysin uusi liigavaihe – tässä kolmen suomalaispelaajan ottelut
Seuraava artikkeliKonferenssiliigan ottelut arvottu – HJK:lla mukiinmenevä arpaonni