Atik Ismail ja Mestaruusajan Maestrot – Voita kirja omaksi

puoliaika_atik

 

Keskustelimme Atik Ismailin kanssa jalkapallon nykytilasta, sekä  hänen viimeisimmästä kirjastaan, Mestaruusajan Mestroista. Atik promosi kirjaansa suu vaahdossa ja päätimme auttaa häntä saamaan ihmisille tietoisuuteen, että häneltä on tullut uusi kirja, joka koskettaa monien meidän ja meidän vanhempien kokemaa futiksen aikakautta.

Atik kuvailee kirjaansa seuraavilla sanoilla:

Istun iisalmelaisen jalkapalloseuran PK-37 juhlaseminaarissa syksyllä 2012. Huippupalloilun johtaja Petri Jakonen lyö powerpointillaan meikäläistä läppärin takaa. ”Suomi ei ole saavuttanut jalkapalloilussa mitään.” Sanat jäävät elämään päähäni. En hyväksy entisaikojen väheksymistä. Miksi Jakonen unohti esityksessään Mestaruussarjassa pelanneet Maestrot, ammattilaiskentilläkin loistaneet suomalaiset kuten Aulis Rytkösen, Arto Tolsan, Juhani Peltosen ja menestyksekkään A-maajoukkueemme, joka voitti kaksi epävirallista Pohjolan mestaruutta vuosina 1964 ja 1966?

Oman lapsuuteni väkevimmät muistot sain kokea 1960-luvulla Olympiastadionin otteluissa. Siellä HJK kohtasi runsaan yleisömassan edessä suomalaisia huippujoukkueita ja kerran Manchester Unitedinkin. Miesten maajoukkue pelasi hurmaavia pelejä – välilllä toki pataan ottaen, mutta viihdyttäen meitä värikkäillä otteillaan. Sain kokea pääsääntöisesti Aurinkokatsomosta seuraten Kai Pahlmanin teknistä osaamista, Juhani Peltosen juonikkuutta, Arto Tolsan terävyyttä, Timo Kautosen sinnikkyyttä ja Paavo Heinosen venymistä.

Mihin maahan Jussi Peltonen matkasi ”opiskelemaan” jalkapalloa?

Missä maassa Semi Nuoranen pelasi ammattilaisena yhden ottelun?

Millä sarjatasolla Raimo Kuuluvainen pelasi, kun kutsu tuli Suomen A-maajoukkueeseen?

Kuka antoi Peltipolvi lempinimen Gunnar Bomanille?

Kuka suomalainen edusti Pohjolaa yhdessä Juhani Peltosen kanssa Pohjola-Eurooppa-ottelussa?

Montako Suomen Cup -voittoa on Timo Tilli Kautosella?

Kuka teki Hakan avausmaalin HPS:aa vastaan ensimmäisessä televisio-ottelussa 1961?

Miten on syntynyt Olavi Litmasen lempinimi Mane?

Kuka Maestro on tehnyt Suomen viimeisimmän olympiamaalin?

Ruotsin maajoukkueen valmentaja Lars Laban Arnesson olisi ottanut hänet avosylin joukkueeseensa, Suomelle hän ei kelvannut. Kuka Maestro on kysymyksessä?

Miksi Ari Ale Heikkinen ei totellut Kotkassa Mörkö Räsäsen käskyä mennä lämmittelemään?

Näihin kysymyksiin Ismail vastaa kirjassaan, joka käsittelee Suomen futareita aikakaudella 1960-1989.

Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa kirja omaksi tai lahjaksi liittymällä Facebookissa Puoliaika.comin seuraajaksi. Arvomme seuraajiemme kesken neljä kappaletta näitä kirjoja, jotka ovat niin tuoreita, että voittajien nimeämisen jälkeen Atik laittaa painokoneen laulamaan ja kirjat saapuu voittajille huomiota herättämättömässä paketissa.

Edellinen artikkeliVideo: Jalkapalloninjat vuosikymmenten takaa
Seuraava artikkeliNewcastle lisäsi Manun ahdinkoa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän