Video: Zvonimir Boban potkaisee poliisia Jugoslavian liigan derbyssä 1990

zvonimir boban puoliaika

Jugoslavian liigan tulikuuma derby, Vječni derbi, Dinamo Zagreb vs. Crvena Zvezda vuodelta 1990 on jäänyt futishistoriaan rajuista käänteistään. Kyseisessä matsissa kroatialainen jalkapallolegenda Zvonimir Boban potkaisi poliisia. 

Zagrebissa pelattu ottelu keskeytettiin joukkueden kannattajaryhmien mellakoiden takia. Katsomoon ja kentälle syntyi kaaos, ja paikalle ryntäsi myös iso määrä mellakkapoliiseja.

Myös molempien joukkueiden pelaajat kävivät kuumina ja osa pelaajista oli mukana rähinöinnissä. Yksi osallistuneista oli Dinamo Zagrebin 21-vuotias Zvonimir Boban, joka muun muassa hyppypotkaisi poliisia viheriöllä.

”Siinä minä olin kaikkien edessä riskeeraamassa koko elämäni ja potentiaalisen hienon urani jalkapalloilija. Tein sen kaiken kaiken Kroatian kansan puolesta”, Boban sanoi myöhemmin.

Tapaus oli yksi kiihdyttävistä tekijöistä kohti Balkanin sotaa. Boban nousi potkunsa myötä ikonisen kansallissankarin rooliin Kroatiassa. Kroatia itsenäistyi vuonna 1991.

Boban pelasi hienon uran. Mies pelasi Zagrebissa vuodet 1985-1991, jonka jälkeen AC Milanissa vierähti vuosikymmen 1991-2001. Kroatian maajoukkueessa mies pelasi 51 ottelua, joissa syntyi 11 maalia.

Nykyään AC Milanin johtoportaassa työskentelevä Bovan täyttää torstaina 52 vuotta. Oikein hyvää syntymäpäivää!

Zvonimir Bobanin kuuluisa hyppypotku

Jos video ei jostain syystä aukea, niin voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

Jos video ei jostain syystä aukea, niin voit katsoa sen myös TÄSTÄ.
— —

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here