Klassikkovideo: Zlatanilta pysäyttävän upea tempaus nälänhädästä kärsivien lasten puolesta

Ruotsalainen jalkapallolegenda Zlatan Ibrahimovic täyttää sunnuntaina pyöreät 40 vuotta. Oikein hyvää syntymäpäivää maalitykille! 

Jalkapallokenttien yksi suurimmista persoonista on pelannut vuonna 1999 alkaneella ammattilaisurallaan Malmössa, Ajaxissa, Juventuksessa, Interissä, Barcelonassa, AC Milanissa, Paris Saint-Germainissa, Manchester Unitedissa, LA Galaxyssa. Mestari palasi takaisin AC Milaniin vuodenvaihteessa 2019-2020, ja verkko on heilunut edelleen.

Zlatan on voittanut urallaan muun muassa Hollannin mestaruuden kahdesti, Italian mestaruuden kuudesti, Espanjan mestaruuden kertaalleen, Ranskan mestaruuden neljästi ja Eurooppa-liigan kertaalleen.

Ruotsin maajoukkueessa hän pelasi vuosien 2001-2016 välisenä aikana yhteensä 118 ottelua, joissa syntyi mukavasti 62 maalia. Zlatan teki paluun maajoukkuepaitaan maaliskuussa 2021 pelaten muutamassa MM-karsintaottelussa. Toukokuussa, vain päiviä ennen kuin Ruotsin EM-kisajoukkue 2021 julkistettiin, tiedotettiin Zlatanin olevan pois kisoista polvivamman takia.

805 miljoonaa nimeä

Helmikuussa 2015 nähtiin upea ja koskettava video, jossa Zlatan oli isosti osallisena levittämässä tietoisuutta nälänhädästä yhteistyössä World Food Programmen kanssa.

Zlatan teki tuolloin lauantain sarjaottelussa Caenia vastaan maalin, jonka jälkeen otti paitansa pois. Hänen ihoonsa oli tatuoitu tilapäiväisesti 50 nälänhädästä kärsivän lapsen nimeä. Sunnuntaina hän julkaisi tyylikkään kolmeminuuttisen videon aiheesta.

”Minun nimeni on Zlatan Ibrahimovic. Minne menenkin, ihmiset tunnistavat minut ja hurraavat minulle. Mutta on paljon nimiä, joille kukaan ei hurraa. Carmen. Rahma. Antoine. Lida. Chheuy. Mariko”, Ztalan kertoo videolla.

”Minulla on kannattajia ympäri maailman. Tästä päivästä lähtien haluan kannatuksen menevän heille, jotka sitä todella tarvitsevat. Kun kuulet nimeni, ajattelet heidän nimiään. Kun näet minut, näet heidät.”

Jos video ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.
— —
KATSO MYÖS: Klassikkovideo: Virgil van Dijk yllättää Liverpool-kannattajan kesken työpäivän
Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here