Ronaldinho täyttää 40 vuotta – tässä videokooste rakastetun legendan tempuista

Ronaldinho puoliaika

Brassitaituri Ronaldinho täyttää tänään lauantaina 40 vuotta. Yksi sukupolvensa parhaista jalkapalloilijoista muistetaan maagisista otteistaan mm. Barcelonan paidassa vuosina 2003-2008.

Ronaldo de Assis Moreira, tunnetummalta nimeltään Ronaldinho, on brasilialaisen Grêmion kasvatti. Brasiliasta Ronaldinhon tie vei Paris Saint-Germainiin, jossa hän nousi eurooppalaisen jalkapallon huipulle. ”Dinho” ihastutti maagisella pallonkäsittelytaidollaan, johon pohjat oli luotu Brasilian futsal- ja rantajalkapallokentillä.

Barcelona osti Ronaldinhon vuonna 2003 riveihinsä 28 miljoonan siirtokorvauksella.  Barcelonassa hyökkäävä keskikenttäpelaaja voitti kahdesti Espanjan mestaruuden sekä Mestarien liigan kertaalleen. Hänet valittiin vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi vuosina 2004 ja 2005.

Loukkaantumisten sävyttämän kauden 2007-2008 jälkeen hän siirtyi AC Milanin riveihin, jossa hän pelasi kolmen kauden ajan. Italiassa ei enää samanlaista loistoa nähty ja sopimuksen tultua päätökseen vuonna 2011, oli aika siirtyä takaisin Brasilian kentille. Brasiliassa ja yhden Meksikossa vietettyjen kausien jälkeen taikurin ura tuli päätökseen syyskuussa 2016.

Ronaldinho täyttää 40 vuotta

Jos video ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.
— —
KATSO MYÖS: Video: Puolustajalta uskomaton pelastus maaliviivalta Australian liigassa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here