Video: Paul Gascoigne näyttää erotuomarille keltaista korttia Skotlannin liigassa 1995

Yksi jalkapallohistorian upeimmista persoonista, englantilainen Paul Gascoigne, täyttää torstaina 54 vuotta. Hyvää syntymäpäivää legendalle!

Gazza tunnettiin pelivuosinaan taitavana, tyylikkäänä ja idearikkaana pelaajana. Gascoignella on edelleen vankka suosio britteinsaarilla ja mies on rakastettu hahmo.

Hän pelasi urallaan muun muassa Newcastlessa, Tottenhamissa, Laziossa ja Rangersissa. Englannin maajoukkueessa Gazza pelasi yhteensä 57 ottelua, joissa syntyi 10 maalia.

Vuonna 1995 Gascoigne siirtyi pelaamaan skottiseura Glasgow Rangersiin ja vastaanotto oli sankarillinen. Joulukuussa 1995 pelatussa sarjaottelussa Hiberniania vastaan nähtiin yksi mestarin unohtumattomimmista tempauksista.

Erotuomari Dougie Smith oli vahingossa pudottanut keltaisen korttinsa nurmeen. Gazza noukki kortin, käveli erotuomarin luo ja näytti keltaista korttia. Sitten hän antoi kortin kohteliaasti erotuomarille. Smithillä ei löytynyt lainkaan huumorintajua ja hän puolestaan antoi Gascoignelle keltaisen kortin. Yleisö buuasi.

— — —
Timanttisia tarjouksia Mestarien liigan finaaliin!
— — —

Paul Gascoigne näyttää keltaista korttia

Jos video ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.
— —

Gazzan sympaattiset kyyneleet

Vuoden 1990 MM-kisojen välieräottelussa Länsi-Saksaa vastaa hän sai keltaisen kortin ja tämä tiesi sitä, että hän olisi korttitilin täyttymisen takia pois finaalista, jos Englanti sinne yltäisi. Heti kortin saatuaan Gazza itki ja viimeistään tuon jälkeen hän nousi valtavaan kansansuosioon britteinsaarilla.

Monissa kohuissa mukana ollut ja alkoholismin kanssa pitkään kamppaillut Gazza on ollut viime aikoina ilahduttavasti hyvässä kunnossa.

Jos video ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.
— —

KATSO MYÖS: Jalkapallon EM-kisojen 2021 otteluohjelma – Yle näyttää kaikki matsit

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here