Paul Gascoigne täyttää 52 vuotta – tässä videokooste legendasta

Paul Gascoigne of Rangers keltaista korttia puoliaika

Yksi jalkapallohistorian upeimmista persoonista, englantilainen Paul Gascoigne, täyttää tänään maanantaina 52 vuotta. Hyvää syntymäpäivää legendalle!

Gazza tunnettiin pelivuosinaan taitavana, tyylikkäänä ja idearikkaana pelaajana. Gascoignella on edelleen vankka suosio britteinsaarilla ja mies on rakastettu hahmo.

Vuoden 1990 MM-kisojen välieräottelussa Länsi-Saksaa vastaa hän sai keltaisen kortin ja tämä tiesi sitä, että hän olisi korttitilin täyttymisen takia pois finaalista, jos Englanti sinne yltäisi. Heti kortin saatuaan Gazza itki ja viimeistään tuon jälkeen hän nousi valtavaan kansansuosioon britteinsaarilla.

Hän pelasi urallaan muun muassa Newcastlessa, Tottenhamissa, Laziossa ja Rangersissa. Englannin maajoukkueessa Gazza pelasi yhteensä 57 ottelua, joissa syntyi 10 maalia.

Monissa kohuissa mukana ollut ja alkoholismin kanssa pitkään kamppaillut Gazza on ollut viime aikoina ilahduttavasti hyvässä kunnossa. Kotiyleisö osoitti seisaaltaan kunnioitustaan suosikkiaansa kohtaan keväällä pelatussa Tottenhamin legendojen ottelussa.

Paul Gascoigne tänään 52 vuotta – tässä videokooste legendasta

Jos video ei jostain syystä aukea, niin voit katsoa sen TÄSTÄ.
— —
KATSO MYÖS: Klassikkovideo: Jani Virtasen hevosenpotku keväältä 2011

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here