Suomen U19-tytöt heilutti Viron verkkoa oikein urakalla. Vaihtopelaaja Oona Jääskeläinen oli harvinaisen tehokkaana.

Suomi voitti Viron peräti numeroin 15-0 (3-0) alle 19-vuotiaiden tyttöjen maaottelussa viikonloppuna Eerikkilässä. Suomen maalintekijöinä oli ainoastaan kolme pelaajaa.

Ottelussa nähtiin peräti neljä puhdasta hattutemppua (kolme maalia saman puoliajan aikana ilman, että muut pelaajat tekevät maaleja), kun ensimmäisessä 12 maalissa tämän harvinaisen suorituksen tekivät vuorollaan Oona SeveniusElla Koivu ja Oona Jääskeläinen kahdesti.

Avausjakson jälkeen Suomi johti ”vain” 3-0, mutta toisella jaksolla meno oli hurjaa. Jääskeläinen vaihdettiin kentälle tunnin kohdalla, ja hän teki ottelun ensimmäisen osumansa 71. minuutilla vieden Suomen 7-0-johtoon. Jääskeläinen teki vielä seitsemän maalia lisää, joten voidaan puhua uskomattomasta suorituksesta!

Suomen päävalmentaja Arttu Pitkäkangas yllättyi murskalukemista.

”Aika hurja peli. Missään nimessä ei tuollaisia lukemia osattu odottaa. Viimeisen puolen tunnin aikana Viron selkäranka taisi katketa ja heidän pelin hajosi kokonaan, jolloin maaleja rupesi vain tulemaan todella tiuhaan tahtiin. Oona Jääskeläisen sisääntulo oli hurja ja hän viimeisteli erinomaisesti käytännössä jokaisesta hyökkäyksestämme. Emme missään nimessä odottaneet tuollaisia lukemia”, Pitkäkangas kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

Oona Jääskeläinen liekeissä

Suomen maalit:

13′ Sevenius 1-0
27′ Sevenius 2-0
43′ Sevenius 3-0
53′ Koivu 4-0
67′ Koivu 5-0
69′ Koivu 6-0
71′ Jääskeläinen 7-0
75′ Jääskeläinen 8-0
77′ Jääskeläinen 9-0
80′ Jääskeläinen 10-0
82′ Jääskeläinen 11-0
84′ Jääskeläinen 12-0
86′ Koivu 13-0
87′ Jääskeläinen 14-0
90+1 Jääskeläinen 15-0

Lähde: Palloliitto