Klassikkovideo: Mario Götzen voittomaali MM-finaalin jatkoajalla 2014

Mario Götze täyttää keskiviikkona 28 vuotta! Kuusi vuotta sitten hän teki ikimuistoisen voittomaalin, kun Saksa juhli maailmanmestaruutta Brasiliassa.

Götze on pelannut ammattilaiskentillä vuodesta 2009 lähtien. Hän pelasi Borussia Dortmundissa vuodet 2009-2013, kunnes siirtyi Bayern Muncheniin kolmeksi vuodeksi. Vuodesta 2016 lähtien hän on pelannut jälleen Dortmundissa. Saksan maajoukkueessa Götze on pelannut 2010 lähtien 63 ottelua, joissa on syntynyt 17 osumaa.

MM-kisat 2014 järjestettiin Brasiliassa. Saksan ja Argentiinan välinen MM-finaali oli edennyt jatkoajalle maalittomassa tilanteessa, eikä pilkkuihinkaan ollut matkaa enää kuin reilut seitsemän minuuuttia. Silloin tapahtui jotain, minkä saksalaiset futisromantikot muistavat ikuisesti.

Andre Schürrle nousi väkevästi vasemmalta laidalta ja lähetti keskityksen kahden argentiinalaispuolustajan välistä. Seuraavaksi boksiin juossut Götze ottaa pallon taitavasti rinnalla haltuun, ja täräyttää suoraan ensimmäisellä kosketuksella pallon ohi Sergio Romeron.

Ja näin Saksa kruunattiin maailmanmestariksi ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1990 ja Länsi-Saksan maailmanmestaruuden.

Mario Götze ratkaisee mestaruuden 2014

Jos video ei aukea, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.
— —
KATSO MYÖS: Joel Pohjanpalo maalasi taas – ovela pusku maalivahdin längeistä sisään!

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here