Klassikkovideo: Urheiluruudun raportti Meksikon MM-kisoista 1986

Tässä oheisessa nostalgiavideonpätkässä on Urheiluruudun jännittävä ja asiantunteva raportti Meksikon MM-kisoista 1986. 

Mukavalla kasarirusketuksella varustettu toimittajalegenda Juha Jokinen siinä juontaa Urheiluruutua. Pentti Salmi puolestaan toimittaa ansiokkaasti raporttia Meksikosta.

Turnaus piti alun perin pelata Kolumbiassa, mutta maalla ei lopulta ollutkaan varaa kisojen järjestämiseen. Niinpä Meksikosta tuli ensimmäinen maa, joka sai kisat järjestettäväkseen jo toisen kerran. Argentiina dominoi kisoja Diego Maradonan johdolla. Kisoissa nähtiin myös kaksi MM-historian kuuluisinta maalia.

Meksikon kisoihin lähdettiin neljän vuoden takaa tutulla joukkuemäärällä, kun turnaukseen osallistui 24 maata. Pelisysteemiä oli kuitenkin muutettu siten, että pudotuspeleihin pääsi 16 parasta joukkuetta ja pudotuspelivaiheen lohkoista oli luovuttu. Kisojen päänäyttämönä toimi Azteca-stadion, jonka lehtereille mahtui 115 000 katsojaa.

— — —
Uusilla asiakkailla mahdollisuus valita kaksi erilaista ensitalletusbonusta. Tutustu lisää!
— — —

Urheiluruudun raportti 5.6.1986

Jos video ei jostain syystä aukea, niin voit katsoa sen TÄSTÄ.
— —

Jumalan käsi

Argentiinan Maradona oli kisoissa parhaimmillaan, ja turnaus muistetaan erityisesti Maradonan näytöksestä puolivälierissä Englantia vastaan. Toisen jakson alussa nähtiin niin kutsuttu ”Jumalan käsi”, kun Maradona hyppäsi roikkupalloon ja pukkasi pallon maaliin kädellään.

Maali hyväksyttiin englantilaisten protestoinnista huolimatta.

Maradonan toinen osuma samassa ottelussa ei sitten jättänytkään enää sijaa valituksille. Argentiinan tähti harhautteli koko Englannin puolustuksen solmuun ja viimeisteli MM-historian kauneimmaksi tituleeratun osuman.

Alkulohkojen yllättäjiin kuuluivat Tanska ja Marokko. Marokko voitti oman kivikovan alkulohkonsa, jossa pelasivat myös Englanti, Puola ja Portugali. Tanska puolestaan nosti alkulohkon esityksillään itsensä jopa yhdeksi kisojen ennakkosuosikeista. Molempien joukkueiden tiet katkesivat kuitenkin lopulta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Isäntämaa Meksiko voitti oman alkulohkonsa ja raivasi tieltään vielä Bulgarian, mutta puolivälierissä isännät putosivat jatkosta tappiolla Länsi-Saksalle. Myös Brasilian kaunista jalkapalloa pelannut joukkue joutui jälleen pettymään, kun se kärsi tappion Ranskalle rangaistuslaukauksilla puolivälierissä, kisojen parhaaksi otteluksi arvioidussa kamppailussa.

Välierissä nähtiin uusinta neljän vuoden takaisista kisoista, kun Ranska ja Länsi-Saksa tavoittelivat jälleen finaalipaikkaa. Ranska ei saanut himoitsemaansa revanssia vaan joutui jälleen tyytymään pronssiotteluun. Tällä kertaa Ranska kuitenkin sai palkinnoksi pronssimitalit, kun se kaatoi Belgian jatkoajalla maalein 4–2.

MM-finaali

Länsi-Saksa sai finaalissa vastaansa Argentiinan, joka oli edennyt loppuotteluun voittamalla välierissä Belgian 2–0. Finaali ratkesi vasta viimeisillä minuuteilla, kun Jorge Burruchaga viimeisteli 3–2 voittomaalin Argentiinalle. Maradona jäi loppuottelussa maaleitta, mutta veti jatkuvasti puoleensa Saksan pelaajia ja teki tilaa joukkuetovereilleen.

”Tänään Argentiina osoitti olevansa maailman paras joukkue”, kuuluivat Maradonan sanat mestaruuden ratkettua.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here