Klassikkovideo: Steven Gerrardin upea kaukolaukaus vuoden 2006 FA Cupin finaalissa

Steven Gerrardin upeaa kaukolaukausta 13 vuoden takaa on hyvä muistella tänään, kun legendaarinen keskikenttäpelaaja täyttää 39 vuotta.

Vuoden 2006 FA Cupin finaalissa kohtasivat Liverpool ja West Ham. Edellisen kauden päätteeksi Mestarien liigan voittoa juhlinut Liverpool lähti Cardiffin Millenium Stadiumilla pelattuun otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta West Ham järjesti melkoisen shokin heti ottelun alkuun.

Ottelu ei ollut ehtinyt vanheta edes puolta tuntia, kun West Ham johti Jamie Carragherin oman maalin ja Dean Ashtonin osuman myötä lukemin 2-0. Djibril Cisse ja Steven Gerrard toivat maaleillaan Poolin tasoihin, mutta West Ham karkasi uudelleen johtoon Paul Koncheskyn osumalla reilun tunnin kohdalla.

Kannu näytti jo matkaavan Lontooseen, kunnes Liverpool-legenda Gerrard tykitti lisäajalla upean laukauksen yli 30 metristä. Vastustamattomasti West Hamin maalin alakulmaan painunut laukaus lähetti dramaattisen ottelun jatkoajalle, joka ei tuonut ratkaisua.

Lopulta Liverpool voitti ottelun rangaistuspotkujen jälkeen, kun Dietmar Hamann, John Arne Riise ja suureksi sankariksi noussut Steven Gerrard osuivat. Joukkuen ainoa epäonnistuja oli suomalaislegenda Sami Hyypiä.

Steven Gerrardin upea laukaus FA Cupin finaalissa

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here