Klassikkovideo: Miroslav Klose myöntää käsivirheensä ja tuomari hylkää maalin!

Miroslav Klose Puoliaika

Tänään 41 vuotta täyttävä Miroslav Klose osoitti Fair Play -henkeä parhaimmillaan vuonna 2012, kun Lazio ja Napoli kohtasivat Italian Serie A:ssa.

Kulmapotkutilanteessa puskua yrittänyt saksalaislegenda osui palloon tahtomatta kädellään, josta se kimposi Napolin verkkoon. Tilanne aiheutti kentällä melkoisen torikokouksen, jonka Klose kuitenkin purki todella yllättävällä tavalla: hän kertoi tuomarille rehellisesti, että pallo osui hänen käteensä.

Niinpä tuomari hylkäsi maalin ja torikokous vaihtuikin siihen, että etenki Napolin pelaajat ryhtyivät porukalla kiittelemään Klosea tämän rehellisyydestä. Myöhemmin myös Saksan jalkapalloliitto myönsi hyökkääjälle Fair Play -palkinnon.

– Tuomari kysyi minulta, osuiko pallo käteeni. Myönsin sen, ja minulle se oli itsestään selvä asia. Niin moni nuori ihminen istuu television edessä, että meidän on näytettävä hyvää esimerkkiä, Klose kertoi aikanaan haastattelussa.

Toisessa tapauksessa Klose pyysi erotuomaria myös perumaan rangaistuspotkun, sillä Klose kertoi kaatuneensa omiin jalkoihinsa vastustajan rikkeen sijaan.

Reilun pelin lähettiläisyyden lisäksi puolalaissyntyinen Klose oli urallaan armoitettu maalintekijä: neljä MM-mitalia urallaan voittanut Klose on iskenyt MM-turnauksissa yhteensä huikeat 16 maalia, joka on kaikkien aikojen ennätys.

Volttituuletuksestaan tunnettu Klose iski kaikkiaan Saksan maajoukkueelle upeat 71 maalia. Seurajoukkuetasolla hän edusti muun muassa Bayern Münchenia, Werder Bremeniä ja Laziota.

Miroslav Klose ja todellinen Fair Play -teko

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here