Gianluigi Buffon täyttää 44 vuotta – videokoosteessa legendan TOP-40 torjunnat

liigan buffon juventus real madrid vastakkain livenä puoliaika

Yksi jalkapallohistorian parhaimmista ja tyylikkäimmistä maalivahdeista, rakastettu italialainen Gianluigi Buffon, täyttää perjantaina 44 vuotta. Hyvää syntymäpäivää, Gigi!

Karismaattisella Gianluigi Buffonilla oli pitkä taipale torinolaisessa Juventuksessa, sillä hän on edusti seuraa vuodet 2001-2018 ja 2019-2021. Kauden 2018-2019 mies kävi torjumassa Paris Saint-Germainissa mestaruuden. Ennen Juventus-vuosia hän torjui Parmassa vuodet 1995-2001.

Ja juuri Parmaan legenda teki paluun kesällä 2021. Hän on pelannut tällä kaudella 18 sarjaottelua Seri B:ssä Parman maalilla.

Mies on voittanut urallaan muun muassa Italian mestaruuden peräti yhdeksän kertaa sekä MM-kultaa kesällä 2006. Hän oli maajoukkueuransa aikana mukana viisi kertaa MM-kisoissa ja kolme kertaa EM-kisoissa. Italian maajoukkueessa hän pelasi yhteensä 175 ottelua.

Buffonia pidetään varsin yksimielisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista maalivahdeista. Hän on tunnettu myös piinkovana herrasmiehenä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Gianluigi Buffon – ajaton legenda

Jos video ei jostain syystä aukea, niin voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here