Englanti etenee sunnuntaina pelattavaan EM-kisojen finaaliin, jossa vastassa on Italia! Jatkoajalla ratkaisuksi noussut rangaistuspotkutilanne kuumensi tunteita.

Englanti voitti Tanskan jatkoajan jälkeen numeroin 2-1 (1-1) numeroin Lontoon Wembleyllä pelatussa välieräottelussa keskiviikkoiltana.

Ottelu käynnistyi varsin tasaisesti, eikä Tanska ollut tullut vain puolustamaan. Ja niin siinä kävi, että kaikki viisi otteluaan ilman takaiskumaaleja pelanneen Englannin verkko heilui. Tanska sai puolen tunnin kohdilla vapaapotkun 25 metristä, ja Mikkel Damsgaard laukoi upeasti Tanskan johtoon.

Englanti ei lamaantunut, vaan painoi päälle. Raheem Sterlingillä oli täysin avopaikka tasoittaa, mutta Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel esitti mahtavan lähitorjunnan. Mutta heti seuraavasta hyökkäyksestä 39. minuutilla Englanti sai tehtyä tasoitusmaalin, kun Bukayo Saka syötti pallon maalinedustalle, mistä se kimposi tanskalaiskapteeni Simon Kjaerista omiin. Tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä enemmän Englanti painosti. Tanska kuitenkin puolusti uhrautuvaisesti ja Schmeichel otti pari loistavaa torjuntaa. Englannin hallinta ei tuottanut tulosta, jonka seurauksena tässäkin välierässä edettiin jatkoajalle.

Ratkaisu nähtiin 104. minuutilla, kun Englanti sai tunteita herättäneen rankkarin. Some täyttyi vihaisista mielipiteistä, sillä monien mielestä Sterling kaatui ilman kontaktia. Mahtavan ottelun pelannut Schmeichel torjui Harry Kane rankkarin, mutta Kane laittoi karapallon sisään, 2-1. Tuo jäi ottelun voittomaaliksi, ja Englanti etenee finaaliin Italiaa vastaan.

Rankkaritilanne jakoi mielipiteitä

Jos video ei aukea, voit koittaa avata sen TÄSTÄ.

Välierät ja finaali pelataan Lontoon Wembleyllä. Tämä on kirvoittanut myös paljon kritiikkiä, sillä Englanti on saanut pelata lähes kaikki ottelunsa kotikentällään. Samaan aikaan muut joukkueet ovat joutuneet matkustamaan ympäri Eurooppaa. 90 000 katsojaa vetävälle Wembleylle otetaan 75 prosenttia yleisökapasiteetista, eli otteluissa on 67 500 katsojaa.