Video: Pierluigi Collina – kaikkien aikojen paras erotuomari

Pierluigi Collina puoliaika

Jalkapallohistorian kaikkien aikojen yksi parhaimmista, ellei paras, Pierluigi Collina on jokaisella jalkapalloromantikolle tuttu hahmo.

Collinan ura erotuomarina ammattilaiskentillä oli pitkä, tyylikäs ja arvostettu. Hän toimi erotuomarina vuosina 1988-2005. Collinan tavaramerkkinä oli intensiivinen, jopa pelottava tuijotus. Kaljupäinen oikeudenjakaja oli kunnioitettu ja upea persoona. Auktoriteetti oli aivan omaa luokkaansa ja hän oli todella kiinnostava hahmo kaikin puolin.

Collinalla oli kunnia toimia vuoden 2002 MM-kisojen finaaliottelussa, jossa Brasilia kaatoi Saksan. Hän toimi urallaan myös erotuomarina Mestarien liigan ja Uefa Cupin finaaleissa. Legenda!

Hänet valittiin uransa aikana peräti kuusi kertaa maailman parhaaksi erotuomariksi ja seitsemän kertaa Italian parhaaksi erotuomariksi. Collinaa on nähty tuomariuran jälkeen muun muassa erilaisissa mainoksissa sekä tiiviisti erotuomaritoiminnan taustoilla.

Kaikkien aikojen paras erotuomari

Jos video ei jostain syystä aukea, niin voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

— —

COLLINA TOIMI EROTUOMARINA MM-KISOISSA 2002 – SKANDAALIEN TURNAUS UUDELLA MANTEREELLA

Ronaldo, Rivaldo ja Ronaldinho. Brasilian unohtumattomat tähdet keltaisissa paidoissa tekivät taikojaan vuoden 2002 MM-lopputurnauksessa. Japanin ja Etelä-Korean kisat muistetaan kuitenkin taiturimaisia suorituksia paremmin tuomarivirheistä ja syytöksistä.

Koskaan aikaisemmin MM-lopputurnauksen järjestämisvastuuta ei ollut jaettu kahden maan kesken, joten Japani ja Etelä-Korea tekivät vuonna 2002 historiaa kahdellakin eri tavalla. Tähänkin päivään mennessä ainoan jaetun turnauksen lisäksi kisat järjestettiin ensimmäisen kerran Aasiassa.

Jo kisojen myöntäminen Japanille ja Etelä-Korealle aiheutti närkästystä etenkin Euroopassa. Kun kisat myönnettiin maille vuonna 1996, Japani ei ollut vielä kertaakaan selvittänyt tietään lopputurnaukseen, ja kisaturistien siirtymistä paikasta toiseen meren yli pidettiin hankalana. Euroopassa soraääniä kuului myös siitä, että kisatapahtumia piti katsoa aamupäivällä ja aikataulu sekoitti monen eurooppalaisen työpäivää.

Eurooppa-keskeistä harmitusta ei ainakaan helpottanut se, että perinteiset huippujoukkueet yksi toisensa jälkeen putosivat jatkosta jo hyvissä ajoin ennen kisojen loppuhuipennusta.

Hallitseva mestari Ranska pullahti yllättäen ulos jo alkulohkostaan. Myös Portugalin ja Argentiinan tiet katkesivat jo alkuunsa.

Etelä-Korean sensaatiomainen lento katkesi lopulta välierissä, kun meritoitunut Saksa oli vahvempi. Brasilia puolestaan raivasi tiensä finaaliin kaatamalla välierissä Turkin. Pronssiottelussa Turkki vei pidemmän korren, ja jätti hurmoksessa turnauksen pelanneen Etelä-Korean neljänneksi.

Finaalissa Brasilia kukisti Saksan maalein 2–0. Hurjassa vireessä pelannut Ronaldo voitti maalikuninkuuden kahdeksalla osumalla, mutta kisojen parhaaksi pelaajaksi kruunattiin Saksan maalivahti Oliver Kahn. Brasilialle maailmanmestaruus oli jo viides – saavutus, johon kukaan muu ei ole edelleenkään pystynyt.

— —
KATSO MYÖS: Video: Mario Balotelli antoi baarin omistajalle 2000 €, että tämä ajaisi mopolla mereen
KATSO MYÖS: Klassikkovideo: 19-vuotias Ronaldo tekee neljä maalia MYPAn verkkoon

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here